8 din 10 persoane suferă, pe parcursul vieții, de boala hemoroidală și, potrivit statisticilor, peste 75% dintre adulți dezvoltă hemoroizi până la vârsta de 50 de ani. Odată apăruți, hemoroizii nu trec de la sine și nici vreun gel sau vreo cremă de la farmacie nu rezolvă problema, informează okmedical.ro

Potrivit medicului primar chirurg Dan Andronesi, tratamentele locale cu geluri și creme cumpărate de la farmacie nu fac altceva decât să niveleze mucoasa, să ne dea pe moment senzația că ceva s-a ameliorat, însă permit mai departe hemoroizilor să crească și să dea complicații.

“Aceste venedilatate din plexul venos hemoroidal nu au cum să se micşoreze de la sine. Odată mărite, ele cresc încet, încet, până în ultimul stadiu, când ies afară şi nu mai intră. Nu s-a inventat nimic care să facă să dispară aceste vene modificate”, explică dr. Dan Andronesi, chirurg în cadrul clinicii OK Medical.

Medicina a evoluat și ne oferă metode de tratament minim invazive, cu o rată de succes extrem de mare și care – extrem de important – ne permit să ne reluăm activitățile zilnice imediat, fără să trecem prin dureri, fără să suportăm anestezii din care durează până să ne revenim, mai adaugă mediul specialist.

Iată care sunt opțiunile de tratament în cazul hemoroizilor:

  • Tratament clasic chirurgical – este cea mai veche procedură, prin care fiecare hemoroid este excizat
  • Fototermocoagularea în spectru infraroşu. Procedura nu necesită perioadă de recuperare şi se recomandă celor care au hemoroizi localizaţi intern.
  • Scleroterapia. Presupune injectarea unei substaţe cu efect sclerozant, care opreşte circulaţia sângelui către hemoroizii. Se recomandă, totuşi, pentru hemoroizii de mici dimensiuni.
  • Ligaturile cu benzi elastice. Este o metodă simplă şi larg răspândită.

 

(Visited 622 times, 1 visits today)

Dacă v-a plăcut acest articol, cu un LIKE vă puteți alătura comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.