Actualitate Sănătate

Medic de familie: Pacienţii cu COVID-19 plecaţi din spital nu pot beneficia de concediu medical

Medicii de familie nu pot da concediu medical unui pacient cu COVID-19 care a plecat din spital, spune Sandra Alexiu, președintele al asociației medicilor de familie, citată de Digi 24.

Scris de 
 pe data 
9 iulie, 2020

Sandra Alexiu susține că s-a ajuns în această situație pentru că ordinul de ministru care reglementa această situație a fost suspendat.

„Pentru pacienții care trebuie să rămână în izolare la domiciliu, noi nu putem acum să eliberăm concediu medical, pentru că ordinul 414 care se referă la tipurile de carantină și concedii medicale a fost suspendat.

Nu mai avem bază legală, suntem în imposibilitatea de a da concedii medicale. Nu avem suport legal să dăm concedii.“, a declarat Alexiu pentru Digi 24.

De cealaltă parte însă, ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, susține că medicii ar trebui să procedeze ca înainte și să acorde zilele de concediu dacă pacientul a respectat recomandările autorităților.

„Nu mai putem condiționa această internare, dacă acel pacient respectă izolarea la domiciliu, recomandarea e să fie luat în primire de medicul de familie și medicul trebuie să-i acorde concediul medical.“, a spus Tătaru.

Dacă nu primeşte concediu de la medicul de familie, Nelu Tătaru spune că pacientul trebuie să facă o sesizare la Direcţia de Sănătate Publică.

 

Actualitate