Puiul de găini pe care îl mâncăm ajunge la greutatea de 3-4 kg într-o singură lună de zile. Mulți știm de la bunicii de la țară cât se chinuiau să crească orătăniile, care nu ajungeau la o asemenea greutate nici după jumătate de an.

Dar în zilele noastre, puiul de avicola este ca Făt-Frumos. Crește într-o zi cât alții într-o lună. Cheia misterului: alimentația plină de vitamine și hormoni.  Deși Uniunea Europeană acceptă situația, endocrinologii trag un semnal de alarmă.

Medicii consideră că această dezvoltare forțată a păsărilor și în general a tuturor animalelor de consum duce la apariția hormonilor în carnea pe care o consumăm. Iar asta ar favoriza printre altele înmulțirea cazurilor de pubertate precoce.

Generația tânără suferă de pubertate precoce. La nici 10 ani, multe fete sunt deja adolescente. Medicii vorbesc tot mai des de proastă alimentație. Endocrinologii pun formele neobișnuite ale dereglărilor hormonale pe modul intensiv în care sunt crescute păsările pe care le mâncăm. Consumul de carne rezultată astfel pare să grăbească maturizarea copiilor, se arată într-un reportaj realizat de Pro TV.

Endocrinologii atrag atenția că în cabinetele lor ajung tot mai mulți copii îmbătrâniți din cauza alimentației. La vârsta de 10 ani, organismul lor pare de 12-14 ani.  La Institutul Parhon din București ajung într-un an doar 25 de copii cu diagnostice clare. Părinții nu recunosc semnele, nu-i duc pe minori la doctor, iar aceștia intră mult prea devreme în viață de adult.

Endocrinologii atrag atenția asupra consumului de carne provenită de la animalele crescute într-un ritm intensiv, neconform cu evoluția firească. Furajele concentrate, administrate puilor hibrizi, par așadar să stimuleze producția proprie de hormoni a păsărilor. De aceea specialiștii fac o legătură directă între cazurile de pubertate precoce ale copiilor și alimentație.

De aceea, medicii recomandă părinților să evite cât se poate carnea de pui provenită din comerț în alimentația copiilor.

 

(Visited 17.575 times, 1 visits today)

Dacă v-a plăcut acest articol, cu un LIKE vă puteți alătura comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.