Adolescenţii pot să folosească ceea ce se găseşte în casă, medicamente prescrise corect pentru diferite persoane adulte şi pentru patologia pe care aceştia o au. Atenţie familii, ţineţi-vă medicamentele sub supraveghere, atenţie la medicamentele din casă, la preparatele care se vând prea uşor şi care conţin opiozi. Marea majoritate folosesc aceste medicamente ca să se drogheze. Ei ştiu aceste lucruri pentru că internetul este plin de aceste reţete“, atrage atenţia Doina Cozman, preşedintele Alianţei Române de Prevenţie a Suicidului (ARPS), potrivit adevărul.ro.

Potrivit specialistului, problema ar trebui tratată cu foarte multă seriozitate, deoarece, unii consumatori au învățat de pe internet cum să extragă substanțe periculoase din medicamente banale ce le sunt puse la dispoziție chiar și fără rețetă.

De asemenea, specialistul avertizează că, consumul de codeină și opioid (substanțe ce pot fi extrase din medicamente) poate duce la indoxicații voluntare sau involuntare.

Conform unei diriginte de farmacii, citată de adevărul.ro, cele mai cerute medicamente-droguri sunt Xanax (somnifer şi calmant), Diazepam (somnifer) sau Anxiar (tratamentul stărilor de anxietate), dar și Tramadol sau Doreta (care conţin tramadol şi paracetamol).

Totodată, printre preferințele românilor se află Extraveralul, folosit de obicei în tratarea stărilor anxioase ce poate fi eliberat fără prescripție medicală, la fel și Codaminul sau Fasconalul care ar trebui eliberate doar cu prescripție medicală, dar în cazul cărora „farmaciștii mai închid ochii”.

 

(Visited 597 times, 1 visits today)

Dacă v-a plăcut acest articol, cu un LIKE vă puteți alătura comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.