Sorina Pintea a spus că aceste unități sunt acreditate și că ea ar retrage acreditarea unor spitale și probabil că va cere acest lucru, fără a preciza despre ce spitale este vorba. Ministrul Sănătății a trimis, săptămâna trecută, controale despre care a spus că au fost neanunțate, la spitalele din Târgu Jiu și Ploiești, informează hotnews.ro.

În ceea ce privește problemele din sistemul sanitar, Sorina Pintea a mai spus că “ne-am săturat să fim arătați cu degetul doar noi, autoritățile, pentru că toți suntem parte a acestui sistem – pacienți, medici, aparținători” și a subliniat că, pentru reformarea sistemului, este nevoie ca toți aceștia să formeze o echipă.

“Am recunoscut că sistemul este bolnav și am spus că trebuie să fim doctori pentru sănătate”, a afirmat luni dimineață Sorina Pintea la dezbaterea Profit Health Forum pe tema “Cât de bolnav este sistemul?”, unde a mărturisit, că, “personal”, este de părere că acreditarea unor spitale ar trebui retrasă și că “probabil că o să o cer”.

“Controalele făcute în spitale nu au fost un exercițiu de imagine”, a mai spus ministrul Sănătății.

Ea a afirmat că cea mai gravă problemă i se pare necunoașterea: toată lumea vrea reformarea sistemului, dar nu știe ce.

“Ne-am săturat să fim arătați cu degetul doar noi, autoritățile, pentru că toți suntem parte a acestui sistem: pacienți, medici, aparținători. A trecut un an și îmi mențin aceeași părere: avem nevoie să fim doctori pentru sănătate, să schimbăm mentalități. În drumurile mele, din păcate, am întâlnit blazarea: este bine și așa, e mai bine decât înainte. Am întâlnit medici care spun e adevărat că uneori nu avem materiale, uneori aparatele nu merg, ar putea fi și mai bine, dar e bine. Nu îmi doresc să fiu patetică de dimineață, dar trebuie să fim o echipă și încă nu am demonstrat asta. Cea mai gravă problemă mi se pare necunoașterea: ne dorim cu toții reformarea sistemului, dar nu știm ce”, a mai declarat Sorina Pintea.

 

(Visited 846 times, 1 visits today)

Dacă v-a plăcut acest articol, cu un LIKE vă puteți alătura comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.