Lifestyle

Mihaela Bilic: „Se poate slăbi cu shaorma, merdenele și prăjituri”. Care este secretul…

Se poate slăbi și cu shaorma, și cu sarmale, și cu merdenele, spune medicul nutriționist Mihaela Bilic.

Scris de 
 pe data 
13 iunie, 2021

Ea a explicat la Digi24 că importantă este cantitatea de alimente pe care le mâncăm, pe de o parte, și că e bine să slăbim cu alimentele care ne plac, pentru a nu acumula frustrări în timpul curei de slăbire.

„Eu am spus întotdeauna că putem slăbi cu orice aliment, de la sarmale la merdenele, însă un profesor de nutriție din Kansas a demonstrat (că se poate slăbi cu fast food, n.r.) și a fost o chestiune năucitoare pentru mass media și pentru lumea medicală”, a spus Bilic.

Bilic definește „fast food” drept produsele pe care le gătim repede și le mâncăm repede.

„E chiar un joc de cuvinte care spune: ia fast food și mănâncă slow (încet, n.r.). Sandvișul respectiv, mai ales dacă îl iei în varianta cea mai mică, și îl mănânci pe îndelete, te-ai bucurat de el, că e sandviș, că e shaorma. Până la urmă, ce avem acolo? O lipie cu cartofi și cu carne, cu niște legume și sos, e atât de gustoasă că e irezistibilă, nici nu știu la câte calorii ar ajunge, poate chiar 1.000. Dar dacă suntem zgârciți la sosuri și luăm shaorma la farfurie, ca să scapi de lipie, și mai pui lângă un lapte bătut, nu văd care este răul în această poveste”, a spus Bilic.

Medicul spune că orice metodă de a slăbi este bună, că nu există un anumit tip de mâncare de slăbit mai bună și că totul vine din cantitate.

„Important e să slăbești și după ce ai slăbit să menții greutatea și atunci poate să te întorci din nou la lucruri care sunt un pic mai echilibrate, mai dietetice. Dar putem slăbi și cu sanvișul de la magazinul din colț, și cu mâncarea gătită la supermarket”, a spus Bilic.

Ea a spus că e importantă limitarea la numărul de calorii stabilit, indiferent ce mâncăm.

„E important să slăbim cu mâncarea care ne place și cu care suntem obișnuiți pentru că apoi, în momentul în care vrei să menții greutatea, să nu ai niciunele din frustrările acumulate în timpul curei de slăbire și din interdicțiile pe care ți le-ai impus. Pentru că organismul, în momentul în care îi interzici, va mânca compulsiv și compensator tot ce a fost interzis.

Deci contează dacă tu ai slăbit doar cu piept de pui și salată, pentru că după ce se termină slăbitul, vei devora toate alimentele interzise. În schimb, dacă tu în timpul curei de slăbire, ai avut și prăjitură, și șnițel, și sandviș, nu ai acumulat niciun fel de frustrare legată de absența acestor alimente”, a spus Bilic la DIGI24.

Actualitate