Un joc bun poate să aducă foarte mult procentual brandului de țară. Dacă vorbim despre Angry Birds, Finlanda este cunoscută pentru acest lucru. Deja s-a transformat în film“, a afirmat ministrul.

La nivel mondial, în 2018, piața jocurilor video a generat 131 miliarde de dolari, iar veniturile din jocuri pe mobil le-au depășit pe cele realizate de jocurile pentru PC și console, potrivit unui studiu realizat de GlobalData, citat de Variety.com.

Același studiu afirmă că industria jocurilor video ar putea ajunge la o valoare de 300 de miliarde de dolari până în 2025.

În România, industria de gaming a înregistrat o cifră de afaceri de 156 milioane de dolari în 2017, potrivit unui studiu realizat de Asociaţia Dezvoltatorilor de Jocuri din România.

Vă dau un exmplu, citeam zilele trecute despre o firmă care a debutat prin Start-up Nation şi care dezvoltă un joc video. Apoi au ştiut să folosească celelalte programe cum este Programul de Provoare a Exporturilor. (…) Un joc bun poate să aducă foarte mult procentual brandului de ţară.

Dacă vorbim despre Angry Birds, Finlanda este cunoscută pentru acest lucru. Deja s-a transformat în film. Și polonezii au făcut asta. Dacă învăţăm să facem brand de ţară vom avea de câştigat“, a menționat ministrul.

 

(Visited 27 times, 1 visits today)

Dacă v-a plăcut acest articol, cu un LIKE vă puteți alătura comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.