IT & Gaming

Ministrul pentru IMM-uri: Jocurile video merită susținute și ar ajuta la evoluția brandului de țară

Ministrul pentru IMM-uri susține că că jocurile video sunt o zonă a tehnologiei care merită susținută și care ar putea ajuta la evoluția brandului de țară, iar dezvoltatorii pot debuta cu ajutorul programelor precum Startup Nation sau Programul de Provoare a Exporturilor.

Scris de 
 pe data 
14 octombrie, 2019

Un joc bun poate să aducă foarte mult procentual brandului de țară. Dacă vorbim despre Angry Birds, Finlanda este cunoscută pentru acest lucru. Deja s-a transformat în film„, a afirmat ministrul.

La nivel mondial, în 2018, piața jocurilor video a generat 131 miliarde de dolari, iar veniturile din jocuri pe mobil le-au depășit pe cele realizate de jocurile pentru PC și console, potrivit unui studiu realizat de GlobalData, citat de Variety.com.

Același studiu afirmă că industria jocurilor video ar putea ajunge la o valoare de 300 de miliarde de dolari până în 2025.

În România, industria de gaming a înregistrat o cifră de afaceri de 156 milioane de dolari în 2017, potrivit unui studiu realizat de Asociaţia Dezvoltatorilor de Jocuri din România.

Vă dau un exmplu, citeam zilele trecute despre o firmă care a debutat prin Start-up Nation şi care dezvoltă un joc video. Apoi au ştiut să folosească celelalte programe cum este Programul de Provoare a Exporturilor. (…) Un joc bun poate să aducă foarte mult procentual brandului de ţară.

Dacă vorbim despre Angry Birds, Finlanda este cunoscută pentru acest lucru. Deja s-a transformat în film. Și polonezii au făcut asta. Dacă învăţăm să facem brand de ţară vom avea de câştigat„, a menționat ministrul.

 

Actualitate