Umor

Minune. O icoană cu Teodosie, atârnată într-o bancă, lăcrimează la fiecare tranzacție în euro

Editare foto: Constanta de Azi

Textul acestui articol nu este o știre reală, este încadrat la rubrica de satiră și umor a publicației noastre, reprezintă un pamflet și trebuie tratat ca atare.

 pe data 
2 august, 2022

Managerul sucursalei unei bănci din Constanța a descoperit că icoana cu ÎPS Teodosie pe care o atârnase pe unul dintre pereți este plină de lacrimi.

Am luat o decizie corporate de a pune această icoană pentru că, statistic vorbind, arhiepiscopul Tomisului este un om care atrage banii de partea lui. Unde în altă parte poate fi agățată o icoană cu dumnealui dacă nu într-o bancă?“, spune George Șatât, managerul filialei CBR.

„Făcătorul și ocrotitorul banilor“ este numele icoanei. George și ceilalți angajați ai băncii au observat că lacrimile pur și simplu izvorăsc din ochii lui Teodosie de fiecare dată când clienții tranzacționează la ghișee sume în euro.

De asemenea, managerul spune că cel mai ciudat a fost când un client a depus 10.000 de euro într-un cont. „Pur și simplu icoana a căzut de pe perete de am tresărit cu toții și ne-am scuipat în sân! Am dat atunci vina pe curent, că lăsase unu’ ușa deschisă…“, își amintește George. „Dar iată că Dumnezeu își făcea lucrarea!“

Unul dintre angajați a făcut un experiment și a lăsat o bancnotă de 50 de euro în rama icoanei, iar a doua zi a constatat că lacrimile au dispărut, iar pe chipul arhiepiscopului chiar a apărut un zâmbet.

Actualitate