Mai mulți asistenți medicali, din cabinete de medicină de familie, ne-au semnalat ieri că riscă să rămână fără locuri de muncă după ce OAMGMAMR, filiala Constanța, unde plătesc lunar cotizații consistente, a blocat încă din luna noiembrie platforma on-line de cursuri, astfel încât nu își mai pot efectua numărul necesar de credite pentru avizul 2019. În această situație se regăsesc sute de asistenți, care s-au lovit însă de un zid atunci când s-au adresat OAMGMAMR, filiala Constanța.

În vreme ce de la OAMGMAMR Constanța nu am putut obține niciun punct de vedere, am luat legătura cu conducere națională a Ordinului, unde președintele Mircea Timofte ne-a oferit toate detaliile și, chiar mai mult, s-a implicat personal în rezolvarea problemei. Astfel, de luni, platforma on line de cursuri de la Constanța va fi deblocată, iar asistentele medicale care nu și-au obținut încă punctele pentru 2019 o pot face face acum.

Cu toate acestea, președintele Mircea Timofte le-a transmis asistenților medicali că au obligația să se pregătească permanent, aceasta fiind datoria lor și nu a OAMGMAMR.

„Trebuie să te duci să te perfecționezi. Asta este sarcina asistentului medical, nu a noastră.  Nu este obligația OAMGMAMR de a le oferi cursuri sau platforme de perfecționare, am făcut-o doar pentru a le veni în ajutor. Cei mai dezinteresați  și nepregătiți sunt, de obicei, și cei mai vocali. Câtă iresponsabil să fii ca într-un an calendaristic să nu găsești 2 zile pentru a face un curs?”, a declarat Mircea Timofte, care ulterior și-a nuanțat poziția, explicând că cei mai mulți asistenți sunt oameni serioși și muncitori, dar că mai există și unii dezinteresați și, „de obicei, cei mai vocali”.

În legătură cu situația de la Constanța, președintele Timofte explică faptul că fiecare filială și-a făcut propria platformă de cursuri. „De aceea, unele funcționează mai bine, altele mai greu. Platforma de la Constanța merge mai greu, dar vrem să facem o singură platformă, mai prietenoasă. De luni, platforma de la Constanța se va redeschide și cineva de la OAMGMAMR va sta 6 ore pe zi pentru a acorda asistență pentru utilizarea acesteia”, a declarat președintele Ordinului.

Mai mult decât atât, acesta s-a arătat deranjat de atitudinea asistenților medicali care îi acuză pe angajații OAMGMAMR Constanța că nu își fac treaba sau li se reproșează că „stau acolo pe banii lor”.

„Colegii dela OAMGMAMR Constanța sunt umiliți, vin unele asistente care mai au puțin și zgârie pereții, urlă, țipă, că pe banii lor stau angajații de acolo. Oamenii aceia de acolo muncesc de dimineața până seara, nu fac față volumului mare de dosare. Nu trebuie uitat că OAMGMAMR există pentru a apăra drepturile pacienților și pentru a se asigura că asistenții medicali profesează în condițiile legii, se perfecționează continuu și sunt asigurați de malpraxis. Nu avem caracter sindical, dar îi ajutăm cu tot ce putem și stă în competența noastră”, a mai adăugat Mircea Timofte.

 

(Visited 11.194 times, 1 visits today)

Dacă v-a plăcut acest articol, cu un LIKE vă puteți alătura comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.