Actualitate

Mitingul din 10 august, temă de dezbatere în Parlamentul European

Sursă foto: europafm.ro

Europarlamentarul PNL, Siegfried Mureșan a anunțat joi că Parlamentul European va adopta în cea de-a doua sesiune plenară din luna octombrie o rezoluție privind situația protestelor care au avut loc în 10 august în Piața Victoriei din Capitală.

Scris de 
 pe data 
13 septembrie, 2018

Avem noutăţi despre dezbaterea privind situaţia din România care va avea loc în Parlamentul European: dezbaterea în plen va avea loc în prima sesiune plenară din luna octombrie (1-4 octombrie).

Parlamentul European va adopta o rezoluţie despre situatia din România în cea de-a doua sesiune plenară din luna octombrie (22-25 octombrie). Prim-ministrul Guvernului României va fi invitat la dezbaterea de la începutul lunii octombrie”, a scris europarlamentarul Siegfried Mureşan pe Facebook.

Potrivit europarlamentarului, Parlamentul European va dezbate, în plenul de la începutul lunii octombrie, asupra protestelor violente din 10 august.

Vă confirm că în prima săptămână din luna octombrie va avea loc o dezbatere despre statul de drept din România în plenul Parlamentului European. Acesta este singurul lucru stabilit până la acest moment despre acea dezbatere. Detaliile dezbaterii urmează a fi stabilite la următoarea conferinţă a preşedinţilor de grupuri parlamentare pe 13 septembrie. Cel mai important este ceea ce va avea de spus Comisia Europeană în dezbatere despre statul de drept din România, deoarece Comisia Europeană este gardianul tratatelor europene şi poate oferi o evaluare obiectivă.

Aceasta este doar una din dezbaterile ce vor avea loc despre România în perioada următoare. În Comisia pentru Libertăţi Civile a Parlamentul European (LIBE) va avea loc curând o dezbatere cu prim-vicepreşedintele Comisiei Europene, Frans Timmermans, despre situaţia din România„, arată eurodeputatul Siegfried Mureşan, într-o postare pe Facebook.

Premierul Viorica Dăncilă a anunțat pe 7 septembrie, că este dispusă să meargă în Parlamentul European dacă va fi invitată la dezbaterea pe tema protestelor.

Categoric, am toată deschiderea să merg şi în Parlamentul European, şi în Parlamentul României acolo unde voi fi chemată dar, încă o dată precizez, cred că nu este benefic nici din partea liderilor politici, nici din partea Guvernului să ne dăm cu părerea, ci să lăsăm rezultatele anchetei să fie cele care să stabilească adevărul”, a declarat liderul Executivului.

 

Actualitate