Asistenta Mariana Luceanu, care a fost concediată în octombrie, după ce a făcut greva foamei alături de colegul său, Daniel Simion, spune că haosul de la Spitalul Universitar a început după ce la conducere a venit actualul manager, Adriana Nica, precizând că în spital sunt în continuare nereguli. Corpul de control al ministrului, spune ea, a muşamalizat situaţia din unitatea sanitară.

“Am fost în grevă pentru că în spital se întâmplau lucruri ciudate şi comportamentul vis-a-vis de salariaţi. Nu poţi să stai să umbli cu biciul. Omul înţelege de vorbă de bună. Nu înjuri, nu trânteşti, nu te comporţi aşa. (…) Severitatea este una, răutatea este alta. A fi sever este un lucru bun ca manager, a fi rău şi a face rău celui care nu este de acord cu tine este cu totul altceva. Cine nu este de acord cu ea (n.r. – managerul) este împotriva ei şi atunci se încearcă înlăturarea respectivului.

Acum toată lumea vine cu scârbă la serviciu, nimeni nu vorbeşte şi suportă toate greutăţile. Colegii mei de la anestezie stau acum în frig la 10 grade şi vor să-şi cumpere calorifer electric, iar conducerea le spune că le va confisca sau arunca. Condiţii nu au”, a mai adăugat fosta angajată pentru Mediafax.

Mariana Luceanu susține că în repetate rânduri a atras atenția asupra lipsei materialelor sanitare, dar nu a fost ascultată niciodată.

„Te duceai şi spuneai ce lipseşte şi nu te băgau în seamă. Absolut tot ce cereai, iar acum vorbesc din ce mi-au spus colegii şi ce am văzut eu cu ochii mei, cine făcea cerere sau avea vreo nevoie treceau şi cele 30 de zile legale şi nu primeau niciun răspuns. (…) Chestii care în Spitalul Universitar nu s-au făcut niciodată”, a declarat fosta asistentă.

De asemenea, Mariana Luceanu spune că o problemă gravă în cadrul unităţii spitaliceşti este sterilizarea necorespunzătoare a instrumentelor, care duce la contaminarea lucrurilor din jur.

“Sterilizarea nici la ora actuală nu se face. (…) Acolo trebuie nişte oameni instruiţi şi calificaţi care să ştie cum se spală (n.r. – ustensilele). Fetele din sala de operaţie coboară în lift cu instrumentele folosite în aceeaşi trusă în care sunt şi instrumentele sterile, nu sunt containere speciale de transport. (…) Cobori de la etajul 11, unde este ultima sală de operaţie, cu instrumentarul infectat cu sângele pacientului, nu există lift de bloc operator şi este un culoar foarte lung până ajungi la sterilizare. Asta înseamnă contaminarea a tot ce este în preajma ta”, a mai adăugat asistenta.

Întrebată dacă în urma corpului de control al ministrului Sănătăţii s-a schimbat ceva în unitatea medicală, fosta asistentă a răspuns negativ.

Eu nu cred în acest corp de control pe care ministrul a tot promis că-l face public, dar nu a făcut nimic public. Am ajuns la ideea că e o întreagă muşamalizare acest corp de control. Acest control a fost ca celelalte controale – s-a încercat ascunderea mizeriei sub preş şi ridicarea îl slăvi a unora sau a altora. Până nu văd un raport public voi crede că se încearcă muşamalizarea cazurilor la Spitalul Universitar de Urgenţă”, a declarat Mariana Luceanu.

Fosta angajată a Spitalului Universitar de Urgenţă susţine că motivul pentru care a fost concediată este că ar fi că a vorbit despre neregulile din cadrul instituţiei medicale.

(Visited 18.350 times, 1 visits today)

Dacă v-a plăcut acest articol, cu un LIKE vă puteți alătura comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.