Aurica A., o bunică dintr-un sat ieșean, s-a dus pe picioare la Spitalul de Urgență Pașcani pe 20 septembrie 2019. Femeia acuza dureri la piciorul stâng. A fost internată la secția Îngrijiri Paliative, unde starea ei s-a deteriorat rapid.

La internare, mama mea era foarte vorbăreață. După câteva zile de la internare am constatat că mama mea nu mai vorbea, nu mai mânca, nu mai bea apă, nu mai deschidea ochii, nu mai mișca nici mâinile, nici picioarele”, povestește fiul acesteia în plângerea făcută la Direcția de Sănătate Publică Iași după decesul mamei, care a avut loc la o lună după internare.

Suspiciunile fiului sunt că mama sa a fost îngrijită necorespunzător, fiind, în majoritatea timpului, sedată. Potrivit Libertatea.ro, bărbatul a anexat, la plângere, trei fotografii cu mama sa zăcând pe patul de spital; în două dintre acestea se văd escare imense pe spate, deasupra posteriorului, și pe un membru.

Mai mult, din cauza durerilor cauzate de escare, pacientei a început să i se administreze morfină de 3 ori pe zi!

După ce bărbatul a adus inclusiv o prietenă de familie, asistentă medicală la Iași, care a văzut starea gravă a femeii, s-a decis externarea acesteia pe 10 octombrie. În biletul de externare, se arată că, la sosire, femeia, deși avea mai multe probleme de sănătate firești vârstei înaintate, aceasta se internase din cauza unor probleme la membrele inferioare.

Mai mult, deși fiul declară că aceasta s-a externat în stare de tip vegetativ, în biletul de externare apare că aceasta era în stare staționară și stabilă.

La două săptămâni de la sosirea la domiciliu, femeia a decedat. “A doua zi după ce a ajuns acasă, a început să bea apă pe care i-o dădeam cu pipeta, am încercat să o readuc la viață puțin câte puțin, dar nu a mai rezistat decât două săptămâni”, a conchis bărbatul.

Citește articolul complet pe Libertatea.ro

 

(Visited 482 times, 1 visits today)

Dacă v-a plăcut acest articol, cu un LIKE vă puteți alătura comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.