Actualitate Sănătate

O moașă dintr-un spital a câștigat într-o lună peste 24.000 de lei. O spălătoareasă a încasat peste 5.500 de lei

Tabelul cu veniturile salariale, publicat pe site-ul celui mai mare spital din județul Gorj, arată că o moaşă a câştigat în luna decembrie un salariu de peste 24.000 de lei, o spălătoareasă a încasat peste 5.500 de lei, iar o infirmieră a avut un venit lunar de peste 8.000 de lei, transmite Adevarul.ro

Scris de 
 pe data 
8 februarie, 2021

Managerul interimar al Spitalului Judeţean de Urgenţă Târgu Jiu, a explicat că în luna decembrie 2020 a fost acordat, pentru o parte a personalului, sporul de risc pentru perioada stării de urgenţă.

În luna decembrie, şi doar în luna decembrie s-a acordat personalului auxiliar de risc un stimulent în sumă de 2.500 de lei lunar, pentru perioada stării de urgenţă 15 martie – 15 mai.

Au fost persoane care au primit unul sau două stimulente de risc. Au fost acordate cu întârziere. Stimulentul a fost acordat în această perioadă pentru personalul medico-sanitar şi auxiliar-sanitar“, a explicat managerul spitalulului, citat de Adevarul.ro

Referitor la salariul de 24.000 de lei primit de către o moaşă, Dumitru Vienescu susţine că la mijloc este vorba de o eroare.

A fost o greşeală a Compartimentului de ştate, care i-a acordat un spor în plus pe lângă acel stimulent. S-a făcut o eroare. Dacă din salariul de 24.000 de lei se scade sporul primit în plus de peste 10.000 de lei şi două stimulente de risc se ajunge la un salariu de 7.000 de lei. Sporul acordat în mod eronat nu a fost dat efectiv“.

Managerul spune că trebuie luată ca referinţă situaţia salarială din luna noiembrie. Conform tabelului de pe site-ul spitalului, salariul maxim încasat de o spălătoreasă este de 3.000 de lei, iar cel mai mare venit încasat de o moasă este de 6.700 de lei.

Actualitate