După ce, în urmă cu doi ani, un ONG a încercat introducerea Constanței în Cartea Recordurilor cu cel mai mare dans grecesc din lume, anul acesta Primăria Constanța face un pas în față și anunță organizarea celui mai mare și unicului flashmob cu câini maidanezi organizat vreodată, despre care se crede că va fi un real succes.

Organizatorii spun că este un eveniment ce va evidenția Constanța pe harta lumii ca un oraș iubitor de animale și că miile de patrupede fără stăpân pot deveni chiar un simbol al urbei.

Avem maidanezi, ok. Nu-i putem sau nu suntem în stare să scăpăm de această problemă, ok. Dar poate că întrebarea corectă ar fi: sunt câinii comunitari o problemă? Și poate că ar fi ok să nu-i mai numim peiorativ „maidanezi“. Sunt comunitari, adică ai comunității noastre. Trebuie să învățăm să acceptăm asta. De ce nu putem face din asta ceva cu care să ne mândrim? Să arătăm întregii lumi că acest oraș iubește animalele și că investițiile în centre de ecarisaj și alte operațiuni de strângere a câinilor fără stăpân sunt cheltuieli inutile ale banului public“, ne-a explicat Brighita Șnauțăr, unul dintre organizatorii flashmob-ului.

Cei implicați în punerea la cale a unui astfel de eveniment spun că efortul de strângere a câinilor într-un singur loc nu este foarte complicat, planul fiind relativ simplu. Există sute de voluntari care deja s-au pus în mișcare și care îi ademenesc cu resturi de mâncare pentru a forma grupuri în zone cheie ale orașului. În ziua evenimentului, fiecare responsabil de hrană din secotrul său, folosind zeci de kilograme de parizer ieftin, va dirija haitele către Piața Ovidiu, puctul final de întâlnire.

Eu îi hrănesc în fiecare zi, am grijă de ei și de sufletele lor. Este lăudabil ceea ce vor să facă cei din Primărie, pentru că oamenii trebuie să vadă că avem și noi cu ce ne lăuda în orașul ăsta!“, spune plină de entuziasm tanti Rica, crescătoare și iubitoare de maidanezi pe care nu i-ar ține în casă nici în ruptul capului.

Cât despre ce se va întâmpla în piață, organizatorii speră că vor reuși să-i facă pe maidanezi să latre cel puțin o singură dată la unison sau, dacă nu vor reuși, măcar Constanța va intra în Cartea Recordurilor cu cei mai mulți cetățeni care, inevitabil, au călcat în rahat de câine. Totul se va încheia cu o spectaculoasă defilare a maidanezilor pe bulevardul Tomis.

Textul acestui articol nu este o știre reală, este încadrat la rubrica de satiră și umor a publicației noastre, reprezintă un pamflet și trebuie tratat ca atare. Când îi e lumea mai dragă, reporterul nostru special, Mitică Pușcălargă este trimis pe teren. Click AICI pentru mai multe articole scrise de pe tastatura lui obosită.

 

(Visited 477 times, 1 visits today)

Dacă v-a plăcut acest articol, cu un LIKE vă puteți alătura comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.