Umor

Operațiune de salvare la Constanța. Angajați Polaris, surprinși de o alunecare de gunoaie în cartierul CET

Editare foto: Constanta de Azi

Textul acestui articol nu este o știre reală, este încadrat la rubrica de satiră și umor a publicației noastre, reprezintă un pamflet și trebuie tratat ca atare.

 pe data 
25 august, 2022

Clipe groază la Constanța, după ce o alunecare de gunoaie a surprins mai mulți muncitori de la Polaris. Tragicul eveniment s-a produs în cartierul CET, lângă o ghenă de deșeuri, unde un versant al unui munte de gunoi s-a desprins brusc și a acoperit toate mașinile din zonă, dar și cinci muncitori de la compania de salubrizare.

La fața locului au ajuns mai multe echipaje ISU, dar și echipaje de la Salvamont Brașov. „Este o tragedie. Noi avem 20 de misiuni de salvare în urma unor avalanșe cu zăpadă, dar avalanșe cu gunoaie nu am mai avut. Constanța e într-adevăr un oraș unic, cu mare și, mai nou, văd că și cu munte. Îi căutăm pe muncitori cu aparatură specială, dar se pare că au fost prinși într-o zonă cu multe resturi de pepeni, absorbante, pamperși și mâncare stricată. Misiunea e foarte dificilă”, a povestit șeful echipei de căutare Salvamont, Petruțiu Mirosescu.

Sosit la fața locului, primarul Vergil Chițac a dat vina pe angajații Polaris pe motiv că nu s-au asigurat cu cordeline și echipament de alpinism când au vrut să escaladeze Vârful Împuțitu, așa cum este cunoscut de locuitorii din zonă. „E la mintea cocoșului că pe Vârful Împuțitu trebuie să te echipezi corespunzător. Este vina Polaris! Din vina lor s-a produs alunecarea de gunoaie. Noi ne-am chinuit să stabilizăm versanții, dar unii își cam bat joc de Primărie”, a declarat Chițac.

Actualitate