Administraţie

Orașul Ovidiu, dotat de primărie cu o ambulanță pentru Serviciul Voluntar de Urgență

Primăria din Ovidiu continuă planul de dotări pentru Serviciul Voluntar de Urgență al orașului. După autospeciala de pompieri achiziționată în luna august, Ovidiu are acum și o ambulanță.

Scris de 
 pe data 
17 septembrie, 2019

Noua ambulanță face parte din proiectul prin care primarul din Ovidiu, George Scupra și-a propus creșterea gradului de siguranță pentru cetățeni.

În cadrul proiectului „Integrated risk management and efficient reactions of authorities for civil safety”, ambulanța (tip B) cu toate echipările necesare, a intrat în dotarea departamentului pentru sițuatii de urgență a orașului Ovidiu.

Amintim că în luna august a acestui an, în cadrul aceluiași proiect, primăria a achiziționat o autospecială pentru stingerea incendiilor.

În prezent, Ovidiu este unul dintre primele orașe din județul Constanța în care s-a reușit semnarea unui contract de cooperare transfrontalieră pentru prevenirea situațiilor de urgență și a serviciilor de prevenire a dezastrelor naturale.

Același proiect mai prevede:

– achiziția unei autospeciale destinata intervenției la stingerea incendiilor (care deja a intrat in dotarea serviciului si a participat la 4 interventii de stingere a incendiilor de pe raza UAT Ovidiu)
– achiziția unui microbuz 13+1 locuri
– achizitia unei barci pentru interventie rapida pe lac
– elaborarea hărților digitale de situații cu potențial de hazard/ riscuri naturale

Proiectul este finanțat în cadrul Programului Interreg VA Romania-Bulgaria, Axa 3 ”O regiune sigură”.

Încercăm să echipăm complet tot ceea ce înseamnă serviciul voluntar cu echipamente de protecție. Prin acest proiect vom mai achiziționa și o barcă de intervenție rapidă pe lac, vom elabora chiar și o hartă digitală pentru situații de urgență, pentru zonele cu potențiale riscuri naturale de calamități.

Încercăm să gestionam singuri aceste situatii neprevazute pentru ca de cele mai multe ori, in aceste cazuri, nefericite, minutele fac diferenta.“, a declarat primarul George Scupra.

 

Actualitate