Actualitate

Organizatoarea din spatele Mamaia Fairytale și Festivalul Iernii, acuzată de țepe date unor mari actori

Managerul Teatrului de pe Lipscani și coordonator al unor proiecte artistice la Constanața, Adara Tramudana, este acuzată că nu a plătit onoroariile pentru zeci de actori care au jucat pe scena instituției.

Scris de 
 pe data 
8 februarie, 2018

Mai mulți actori, printre care și nume precum Magda Catone, Gabriel Fătu, Rodica Popescu Bitănescu sau Horațiu Malaele, au rămas cu sume de mii de euro neîncasate după ce, zilele trecute, Teatrul de pe Lipscani a fost închis.

Scandalul a izbucnit după ce actorul Gabriel Fătu a publicat pe pagina sa de Facebook un mesaj prin care anunță închiderea teatrului și acuză conducerea de furt și înșelăciune.

La fel ca mine, multi au jucat acolo si nu au fost platiti. Cu sute, mii sau zeci de mii de euro, artistii nostri au fost ademeniti, apoi au fost mintiti, umiliti, inselati si furati… Se va deschide in curand un alt Teatru, cu un alt management! Pentru marele public si pentru artisti, bazat pe incredere, respect si dragoste fata de oameni.

Arta inseamna frumos. Nu poti intr-o lume artistica sa faci atatea mizerii!!! Incercam sa facem cateva proiecte si in cel mai scurt timp sa dam banii inapoi tuturor celor care nu si-au primit onorariile.

Ati prestat ceva la Lipscani si nu v-ati primit banii? Stiti pe cineva in aceasta situatie?„, a scris Gabriel Fatu.

„Sunt foarte mulți actori care au fost trași în piept, dar le este rușine să vorbească: Magda Catone, Rodica Popescu Bitănescu, mulți, mulți. Doi ani s-au luptat să o scoată afară (n.r. pe Adara Tramudana) cei de la Cartel Alfa, cui îi aparține spațiul. Ea ataca mereu în instanță, până când s-a dictat evacuarea. Nu mai voia să plece. Joi am intrat cu executorul și cu jandarmii, iar atunci a tăiat curentul, a încuiat cabine, birouri, sala tot, tot! A trebuit să intrăm și să spargem tot. Sunt mulți actori care au bani de recuperat. Va trebui să ne căutam dreptatea prin tribunal, să deschidem proces”, a declarat Gabriel Fatu pentru stirilekanald.ro

Adara Tramudana este verișoara fostului purtător de cuvânt al Primăriei Constanța, Liviu Tramundana și în, urma licitațiilor câștigate, a fost coordonatorul festivalurilor Mamaia Fairytale și Festivalul Iernii de la Constanța.

Pentru Festivalul Iernii 2016, licitația de la Constanța fusese câștigată de Fundația „Clopot”, un ONG din Suceava, coordonatorul proiectului fiind Adara Tramudana. Suma alocată de primărie a fost de 1,6 milioane de lei.

În luna ianuarie 2018, Primăria Constanța anunța că nu va mai acorda a doua tranșă de plăți pentru Festivalul Iernii 2016 către Fundația „Clopot”, pe motiv că ONG-ul nu a respectat o serie de detalii tehnice asumate în proiectul de licitație. Mai mult, primăria a trimis o notoificare către cei de la „Clopot” prin care îi anunța că au de returant o sumă de 400.000 de lei. Mai multe detalii despre acest subiect găsiți AICI.

 

Actualitate