Educaţie

Părinții îi ceartă pe dascălii greviști: „Ați primit ce ați solicitat. Vrem profesori demni, dar nu pe spatele copiilor”

Federația Națională a Părinților le transmite membrilor care s-au solidarizat cu profesorii că se hrănesc cu manipulări și că elevii au devenit monedă de negociere.

Scris de 
 pe data 
2 iunie, 2023

Președintele Federației Naționale a Părinților, Iulian Cristache, le cere profesorilor să oprească greva, invocând „sute de mesaje” pe care le primește de la părinți speriați că examenele vor fi amânate sau anul școlar înghețat.

Cristache îi ceartă pe profesori, reproșându-le că au primit ce au solicitat, dar și că sunt negociatori proști.

„Răspund celor care spun că toți părinți vor amânarea examenelor sau repetarea anului.

Sunt zeci/sute de mesaje primite. Sunt oameni care nu au timp să incite, care nu pierd timpul pe fb, care nu sunt selectați la emisiuni.

Cei care, cel puțin la nivel declarativ, spuneți că doriți chiar și amânarea anului școlar, vă recomand ca… în semn de solidaritate cu profesorii… să vă lăsați „repetenți” copiii un an de zile. Să vedem câți elevi vă vor asculta”, a declarat președintele Federației Naționale a Părinților.

CITEȘTE ȘI: „Dragi profesori, sunt destui părinti care vă apreciază. Aceștia rar comentează pe Facebook, tot părinții loazelor sunt cu gura mare”

Acesta le transmite părinților care s-au solidarizat cu profesorii că se hrănesc cu manipulări și că elevii au devenit monedă de negociere.

„Vă hrăniți cu manipulări? Chiar vreți să vă cred că sunteți în stare să pierdeți un an din viața copiilor? În acest moment, copiii devin monedă de negociere, e foarte ușor de văzut.

Nimeni nu spune că salarizarea dvs. este una corespunzătoare. Nimeni! Cu toții vrem să avem profesori mulțumiți și demni, dar nu pe spatele copiilor noștri.

Referitor la cererile sindicatelor.

Domnilor/doamnelor… ați primit ce ați solicitat la prima întâlnire. Vreți să ne mințim? Că nu vă mulțumește, că nu mai aveți încredere… e cu totul altceva.

Și încă ceva:

Nu știți să negociați, o faceți în forță și neprincipial.

P.S. Lăsați aici numele și prenumele, mă refer la cei care vreți „repetenția”. Vreți? Verificăm după ce greva încetează”, și-a încheiat Iulian Cristache mesajul pe Facebook.

Actualitate