Cifrele arată că, în plin sezon estival, numărul pacienților care ajung la Urgență este triplu față de restul anului. În vara anului 2021, Compartimentul Primiri Urgenţe (CPU), din cadrul Spitalului municipal Mangalia sunt înregistrate câte 3.000 de prezentări/lună, în condiţiile în care în extrasezon numărul prezentărilor este de aproximativ 1.000/lună.

„Am susţinut în plenul reunit al Parlamentului această propunere, care care vizează înființarea unei astfel de unități sanitare, atât pentru cele câteva zeci de mii de locuitori din zonă, cât şi pentru turişti.

Am propus ca sursă de finanţare PNDL 3, de unde s-ar putea aloca bani către primăriile din zonă, având în vedere necesitatea existenţei unei unități de primiri urgențe, în condiţiile în care, în timpul sezonului estival, numărul locuitorilor se dublează. Aceasta ar urma să deservească localităţile de la Agigea, Techirghiol, Eforie, Tuzla, Costineşti, până la 23 August spre Mangalia“, a transmis parlamentarul Remus Negoi.

În cadrul plenului reunit al Parlamentului de joi, 13 ianuarie, parlamentarii coaliției de guvernare au respins amendamentul, în ciuda statisticilor și a contextului pandemic ce demonstrează clar necesitatea unei astfel de unități medicale.

.

(Visited 175 times, 5 visits today)

Dacă v-a plăcut acest articol, cu un LIKE vă puteți alătura comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.