Administraţie

Parlamentarii USR Constanța au sesizat Prefectura, solicitând ca ședințele de Consiliu Local să nu se mai desfășoare online

Sursa foto: Facebook / USR Constanta

Parlamentarii USR Stelian Ion și Remus Negoi au depus o sesizare la Prefectura Constanța în care îi solicită prefectului Silviu Coșa să intervină pentru a lua măsurile legale necesare, care să îl determine pe primarul Vergil Chițac să convoace ședințele de Consiliu Local Municipal în format fizic.

Scris de 
 pe data 
18 iulie, 2022

USR Constanța transmite că nu există nicio justificare morală sau legală pentru care ședințele de Consiliu Local ar mai trebui să fie susținute online, acuzând că acest format, din cauza dificultăților tehnice, îngrădește accesul la o comunicare și o informare corectă a constănțenilor.

Primarul Vergil Chițac organizează ședințele exclusiv în format on-line, ignorând cererile repetate ale consilierilor locali USR de a se reveni la normalitatea dată de respectarea principiului publicității acestor ședințe.“, a transmis deputatul Stelian Ion. „Persoanele care doresc să intervină punctual pe anumite subiecte aflate în discuție se lovesc de numeroase probleme tehnice. Spre exemplu, de multe ori nu se înțelege ce vorbesc participanții la discuțiile pe anumite proiecte de hotărâri, ceea ce denaturează de multe ori principiile publicității și contradictorialității ședinței de consiliu local.

Prefectul are atribuția de a verifica respectarea legalității de către autoritățile administrației publice locale și de a le îndruma pentru aplicarea normelor legale. Știm că cei doi oficiali sunt amândoi membri PNL, dar aici este vorba despre respectarea legii și a drepturilor cetățenilor, iar interesele de partid nu își au locul.

De asemenea, senatorul USR Remus Negoi susține că primarul Chițac îngrădește cu bună știință accesul publicului și al presei. „Primarul Vergil Chițac continuă să ţină ședinţele exclusiv în format online şi îngrădește cu bună știință accesul publicului și al presei, încălcând flagrant atât regulile Codului Administrativ, cât și Regulamentul de organizare şi funcţionare a Consiliului Local Constanţa. I-am solicitat prefectului Silviu Coșa să analizeze această situaţie şi să ia măsurile necesare pentru ca Legea şi drepturile persoanelor să fie respectate.“

Actualitate