Warning: Undefined array key "og_object" in /home3/constant/public_html/wp-content/plugins/cresta-social-share-counter-pro/class/cresta-share-gp.php on line 45

Warning: Trying to access array offset on value of type null in /home3/constant/public_html/wp-content/plugins/cresta-social-share-counter-pro/class/cresta-share-gp.php on line 45

Warning: Trying to access array offset on value of type null in /home3/constant/public_html/wp-content/plugins/cresta-social-share-counter-pro/class/cresta-share-gp.php on line 45
Patriarhul Daniel s-a vaccinat anti-COVID. Nu a vrut să spună şi ce ser a folosit
Actualitate Social

Patriarhul Daniel s-a vaccinat anti-COVID. Nu a vrut să spună şi ce ser a folosit

Purtătorul de cuvânt al Patriarhiei a transmis că Patriarhul Daniel s-a vaccinat împotriva COVID-19, însă fără a preciza şi serul pentru care a optat şeful Bisericii Ortodoxe Române (BOR).

Scris de 
 pe data 
24 noiembrie, 2021

Vasile Bănescu, purtătorul de cuvânt al Patriarhiei, a confirmat oficial că Patriarhul Daniel s-a vaccinat anti-COVID.

„Vă pot transmite oficial că Părintele Patriarh a confirmat astăzi, într-o scurtă întâlnire cu presa, la ieșirea din Parlament, că s-a vaccinat. Poziția favorabilă a BOR față de vaccinarea în sine ca act medical profilactic și benevol este deja foarte bine cunoscută“, a transmis, miercuri, Vasile Bănescu.

Declaraţia a venit după ce, Patriarhul Daniel a fost întrebat la Parlament, unde a asistat la şedinţa solemnă dedicată Zilei Naţionale a României, dacă s-a vaccinat.

„Sigur, ne-am vaccinat, gata!”, a răspuns el, conform unor imagini difuzate de Antena 3. Întrebat cu ce ser s-a vaccinat, Patriarhul Daniel a spus că „toate datele sunt confidențiale”.

Contactat de HotNews.ro, Bănescu a spus și el că datele sunt confidențiale: ”Restul informațiilor sunt confidențiale și trebuie respectata această confidențialitate. Esentială rămâne declarația oficială în sine, aceea că a ales să se vaccineze.”

În urmă cu 10 zile, Patriarhul Daniel transmitea, în plin val 4 al pandemiei de COVID-19, un ”îndemn la rugăciune şi grijă pentru sănătate”, în care le spune oamenilor „să respecte măsurile de protecție sanitară și să asculte îndemnurile medicilor”, fără a face însă vreo referire concretă la vaccinare.

De la debutul pandemiei, Patriarhul a avut o singură intervenție în care s-a pronunțat pentru vaccinare, în 1 mai, de Paște, când spunea că 2.500 de persoane au fost lăsate să intre în Basilica Sfântului Mormânt datorită vaccinării unui procent foarte mare din populaţia din Israel, care a permis relaxarea restricțiilor. De asemenea, mesajele sale au fost extrem de puține în pandemie.

Actualitate