În comuna Costuleni, din județul Iași, din cinci baruri a mai rămas doar unul. Două s-au închis și două s-au transformat în magazine mixte, după ce, de doi ani, numărul asistaților sociali, cei care erau clienți fideli ai barurilor, a scăzut dramatic.

Din toți cei care primeau alocație de la primărie, doar 2% mai sunt acum pe statul de plată.

Mai exact, din 254 de asistați sociali câți erau în vara lui 2016, acum în Costuleni mai sunt doar patru.

Când am venit aici și am văzut cine sunt beneficiari ai acestor ajutoare, tineri la 30-31 de ani, soț și soție, am făcut anchete sociale la sânge acasă și bineînțeles că în urma acestor anchete ni s-a dat dreptul să le suspendăm primirea de alocații, având în vedere că unii aveau ba drujbă, ba cal și căruță și ceva nu mergea„, a declarat, pentru Mediafax, Mirică Dodan, primarul comunei Costuleni, județul Iași.

Pe mai bine de jumătate din ei a reușit să îi angajeze la diferite firme din Iași, iar restul lucrează cu ziua prin comună și acum, pentru că au banul lor, muncit, oamenii nu îl mai dau pe băutură în sat.

Veniturile foștilor asistați sociali au crescut considerabil după ce s-au dus la muncă, iar efectele deja se văd.
Banul muncit nu prea îl mai cheltuiește, nu îl dă pe băutură. Nu mai sunt certuri în familie, nu au timp. Dacă luau și beau și se duceau acasă, se băteau cu nevasta.
Asta făceau sau se apucau și făceau alte minuni. Câștigă destul de bine, la una dintre companiile la care lucrează mai mulți, sub 2.000 de lei nu e niciun salariu, bani în mână. Așa că dacă lucrează amândoi, soț și soție, au 4.000 de lei, iar la țară sunt niște bani. Acuma mă felicită, îmi dau dreptate„, mai spune Mirică Dodon.
Articol complet aici.
(Visited 608 times, 1 visits today)

Dacă v-a plăcut acest articol, cu un LIKE vă puteți alătura comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.