Sănătate

Pediatrul Mihai Craiu renunță la proiectul Spital Virtual pentru Copii din cauza atacurilor pe FB: „În afară de ură și frustruare nu există nici o altă consecință

Dr. Mihai Craiu Mihai a anunţat că întrerupe proiectul Spitalul Virtual pentru Copii. Decizia a fost luată după ce a primit mai multe atacuri în mediul online.

Scris de 
 pe data 
3 decembrie, 2021

Medicul pediatru dr. Mihai Craiu a anunțat că renunță la proiectul său de suflet, Spitalul Virtual pentru Copii (SVC) din cauza atacurilor și jignirilor primite în spațiul social-media (Facebook) de la părinți și oameni care au impresia că sunt atot-cunoscători inclusiv în tainele medicinii.

Supărat din cauza mesajelor care incitau inclusiv la ură și violență, cunsoctul medic a luat decizia să întrerupă acest proiect unic și inedit în România. „SVC este un spațiu virtual educațional, marcă înregistrată, destinat creșterii nivelului de cunoștinte medicale pediatrice”, era descrierea acestui proiect. 

CITEȘTE ȘI: Pediatrul Mihai Craiu: „Este imoral să duci un copil gripat la grădiniță“

În fapt, medicul crease o pagină de Facebook unde posta constant sfaturi, situații medicale, articole de specialitate, unde părinții puteau pune întrebări și dr. Craiu răspundea. Din păcate, acea tagmă a absolvenților de 8 clase, care au mari probleme în a citi un text la prima vedere, dar fini cunoscători ai științelor medicale și nu numai, s-a manifestat violent la adresa medicului, contestându-i constant opiniile și sfaturile într-un mod degradant.

„Cred că explicațiile nesolicitate nu aduc nici un fel de beneficii, în România.

Probabil că trebuia să fac acest efort cu mii de răspunsuri și comentarii, aici în SVC, în toți acești aproape 4 ani. Un efort voluntar (adică neretribuit în nici o formă, nici direct, nici indirect) destinat unei utopii… Nu spun că nu a folosit nimănui… Probabil că unora le-a fost de folos. Sunt câțiva părinți (știu ei care) ce au copiii în viață datorită SVC. Dar sunt și foarte mulți pe care îi irită cele scrise aici și nu au altă soluție mai buna decât „producțiile” suburbane.

Vă mulțumesc tuturor celor care m-ați ajutat să înțeleg. Să înțeleg că este inutilă orice construcție în acest spațiu virtual al Social Media. In afară de ură și frustrare nu există nici o altă consecință care să se repete iar și iar…

Am altele mai bune de făcut, la spitalul real… Cu pacienții internați, cu studenții, cu rezidenții. Cam asta a fost”, a fost mesajul medicului pediatru dr. Mihai Craiu.

Potrivit adevarul.ro, dr. Mihai Craiu este medic primar pediatrie la Institutul Naţional pentru Sănătatea Mamei şi Copilului „Alessandrescu-Rusescu” şi creatorul Spitalului Virtual pentru Copii, unde timp de patru ani a încercat să ofere cunoştinţe medicale părinţilor. 

Actualitate