Eveniment

Percheziţii pentru suspiciuni de achiziţii ilegale la baza americană de la Mihail Kogălniceanu

Zecei de documente au fost ridicate în urma unor precheziţii desfăşurate de procurorii DNA la baza militară de la Mihail Kogălniceanu. Potrivit autorităţilor, acţiunea a fost desfăşurată într-un dosar ce vizează unor suspiciuni de achiziţii ilegale.

Scris de 
 pe data 
30 septembrie, 2022

Acţiunea a fost desfăşurată în cursul zilei de joi, 29 septembrie, fiind efectuate 26 de verficări domiciliare, dar şi la o partde din birourile bazei militare de la Mihail Kogălniceanu. Potrivit Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA), sunt efectate cercetări într-o cauză penală ce vizează suspiciuni privind săvârșirea unor infracțiuni de corupție și asimilate celor de corupție.

„Ca răspuns la solicitările formulate de reprezentanți ai mass media, Biroul de Informare și Relații Publice este abilitat să transmită următoarele:

Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Secția de combatere a infracțiunilor asimilate celor de corupție efectuează cercetări într-o cauză penală ce vizează suspiciuni privind săvârșirea unor infracțiuni de corupție și asimilate celor de corupție.

În cursul zilei de 29 septembrie 2022, ca urmare a obținerii autorizărilor legale de la instanța competentă, s-au efectuat 26 de percheziții domiciliare în câteva zeci de locații reprezentând domiciliile unor persoane fizice și sediile unor societăți comerciale.

În cauză, procurorii beneficiază de sprijin din partea autorităților judiciare SUA.

Raportat la actele procedurale efectuate în prezenta cauză, precizăm că, atunci când împrejurările vor permite, vom fi în măsură să oferim detalii suplimentare“, a transmis DNA.

Actualitate