Veste bună pentru năvodăreni, dar și pentru turiștii și hotelierii din Mamaia Nord. Podul peste Ecluză, care leagă Năvodariul și Autostrada Soarelui de stațiunea Mamaia Nord va fi menținut deschis pe două benzi de circulație, chiar dacă Primăria Năvodari a început în urmă cu jumătate de an un proiect de reabilitare completă și supralărige a podului. Autoritățile locale au decis să lase liberă circulația rutieră pe pod pe timpul sezonului estival pentru a evita blocarea stațiunii.

Lucrările au început în luna februarie a acestui an și constau în reabilitarea, modernizarea și supralărgirea podului la 3 benzi de circulație, plus trotuare. De asemenea, se vor executa lucrări la structura de rezistență. Până în prezent, a fost reabilitată prima jumătate a căii de rulare a podului, iar din această lună ar fi trebuit să intre în reparații cealaltă jumătate, urmând ca circulația să se desfășoare alternativ pe un singur fir. În acest mod, supralărgirea podului ar fi fost finalizată până la finalul lunii iulie.

Primarul Florin Chelaru, în urma unei discuții cu Poliția Rutieră, cetățeni ai orașului, construct și operatorii din turism din Mamaia Nord, a luat decizia de a devansa cu 2 luni continuarea lucrărilor astfel încât podul să nu fie închis pe durata verii.

„În repetate rânduri, în întâlnirile cu locuitorii orașului Năvodari și agenți economici, mi-ați cerut ca podul să nu fie blocat pe timpul verii și să încerc să găsesc soluții ca pe durata sezonului să se circule în condiții cât mai aproape de normal. Singura soluție a fost aceasta, agreată și de autoritățile județene.

Potrivit valorilor de trafic, afluența de vehicule spre Năvodari și Mamaia Nord este mult mai mare comparativ cu anii trecuți, iar introducerea de restricții de circulație pe un singur sens alternativ ar crea blocaje semnificative în trafic, precum și un disconfort sporit năvodărenilor noștri.

Lucrările vor fi reluate imediat după închiderea sezonului estival!”, a declarat primarul orașului Năvodari, Florin Chelaru.

(Visited 136 times, 1 visits today)

Dacă v-a plăcut acest articol, cu un LIKE vă puteți alătura comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.