Warning: Undefined array key "og_object" in /home3/constant/public_html/wp-content/plugins/cresta-social-share-counter-pro/class/cresta-share-gp.php on line 45

Warning: Trying to access array offset on value of type null in /home3/constant/public_html/wp-content/plugins/cresta-social-share-counter-pro/class/cresta-share-gp.php on line 45

Warning: Trying to access array offset on value of type null in /home3/constant/public_html/wp-content/plugins/cresta-social-share-counter-pro/class/cresta-share-gp.php on line 45
Potrivit lui Horia Țuțuianu, problemele cu mâncarea din Spitalul Județean sunt doar „carențe“
Sănătate

Potrivit lui Horia Țuțuianu, problemele cu mâncarea din Spitalul Județean sunt doar „carențe“

În urma numeroaselor sesizări în care pacienții Spitalului Județean Constanța s-au plâns de hrana necorespunzătoare, consilierul județean Bogdan Bola a trimis o adresă către președintele CJ, Horia Țuțuianu, prin care a cerut înființarea unei comisii de anchetă, care să întocmească un raport al condițiilor de distribuire a mâncării în unitatea medicală.

Scris de 
 pe data 
31 iulie, 2019

Liberalul Bogdan Bola a trimis solicitarea la începutul lunii trecute, pe 6 iunie. Răspunsul din partea conducerii Consiliului Județean a fost emis pe 15 iulie și, potrivit raportului semnat de președintele Marius Horia Țuțuianu (PSD), în spitalul Județean Constanța nu sunt cine știe ce probleme. Chiar totul se desfășoară în condiții corespunzătoare, dar cu mici „carențe“.

Amintim că în luna mai, Constanța de Azi publica imagini cu mâncarea ce i-a fost servită unei mame internată alături de copilul ei în secția de Pediatrie a Spitalului Județean Constanța.

Mâncare pentru un copil bolnav: 2 crenwusti reci și o banană stricată“, este mesajul ce însoțește fotografia publicată de mamă (foto dreapta). Femeia a mai adăugat că micul dejun a fost servit la ora 11.00.

Câteva zile mai târziu, o altă mămică publica o fotografie cu bucăți de cartofi într-o farfurie și o napolitană (foto stânga).

Am solicitat să se desemneze o comisie de anchetă a CJC privind aspectele semnalate de pacienții Spitalului Județean Constanța. Această comisie ar trebui să verifice, în primul rând, dacă se respectă procedurile și orele privind livrarea hranei, gramajul și valoarea nutrițională care ar trebui să fie stabilită de medici specialiști.

Am solicitat să se facă publice contractele de catering ale firmelor care livrează produsele alimentare către Spitalul Județean Constanța.

De asemenea, să se solicite și să se facă publice raportul anchetei interne demarate de către conducerea Spitalului, dacă aceasta a avut loc așa cum s-a scris în presă“, a transmis consilierul județean din partea PNL, Bogdan Bola.

În răspunsul pe care liberalii l-au primit din partea Direcției de Dezvoltare Județeană și Coordonarea Instituțiilor de Sănătate, Sport și Învățământ, se transmite că hrana pacienților este furnizată cu rigurozitate și că este conformă cu toate cerințele legii, fiind avizată de un asistent dietetician, supervizat de Directorul de îngrijiri al spitalului.

Cu toate acestea, conducerea CJ specifică faptul că au fost efectuate o serie de controale și că serviciul de catering își face treaba corespunzător, „existând totuși carențe ce se vor remedia“.

Fără a detalia care sunt aceste „carențe“ și cum vor fi remediate, conducerea CJ informează că în perioada următoare „vor continua controalele pe temele reclamate„.


carență sf [At: RALEA, E. O. 304 / Pl: ~țe / E: fr carence, lat carentia1 Lipsă, deficit care poate produce neajunsuri (în viața individuală sau socială). Neglijență. 3-4 Inacțiunea unei autorități, a unui organ al statului (sau internațional) într-o împrejurare în care acțiunea sa era așteptată și necesară. 5 (Jur) Absența tuturor obiectelor mobiliare, care ar putea acoperi o datorie. 6-7 (Blg) Insuficiența sau absența din organism a elementelor indispensabile pentru păstrarea echilibrului său funcțional.

 

Actualitate