În urma unei întâlniri pe care a avut-o cu premierul Ludovic Orban, prefectul George Niculescu a anunțat că malul de la Cumpăna va fi reabilitat în cel mai scurt timp, cu bani alocați de Guvern.

Malul surpat al Canalului Dunăre-Marea Neagră va fi reabilitat cu fonduri de la Guvernul României, prin Ministerul Transporturilor, Infrastructurii și Comunicațiilor.

În cel mai scurt timp, sumele necesare reabilitării vor fi alocate, iar lucrările vor demara cât de curând posibil, pentru a elimina orice risc de accentuare a surpării survenite în zona localității Cumpăna.“, a transmis George Niculescu pe pagina sa de Facebook.

„Așa cum bine știți, de aproape un an, malul s-a surpat pe o distanță considerabilă, punând în pericol inclusiv casele oamenilor din Cumpăna.

De când am fost numit Prefect al Județului Constanța, reabilitarea malului surpat a fost unul dintre obiectivele mele principale. Consemnăm, astfel, un pas semnificativ în vederea remedierii unei probleme importante care afectează comunitatea locală”, a mai scris Niculescu.

Amintim că, anul trecut, două alunecări de teren de proporții au avut loc în localitatea Cumpăna. Opt familii au fost evacuate. Ministrul Transporturilor de atunci, Răzvan Cuc (PSD), a anunța că va lua imediat măsuri pentru stabilizarea malului stâng care se prăbușea.

Au fost dați 5 milioane de lei din 54 promiși, și s-a făcut doar 10% din lucrare. În tot acest timp, în orice moment, malul s-ar putea prăbuși de tot, distrugând zeci de locuințe din apropiere. Între timp, oamenii din casele periclitate au fost relocați într-o casă, în apartamente din blocuri ANL ori s-au întors la casele părintești.

 

(Visited 251 times, 1 visits today)

Dacă v-a plăcut acest articol, cu un LIKE vă puteți alătura comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.