Olivia Steer, cunoscută pentru poziția sa anti-vaccinare, a fost premiată, miercuri seara, la „Gala Femeilor care Dăruiesc Sănătate”, pentru „rolul său activ în societate”. La eveniment au participat și Rodica Nassar, secretar de stat în Ministerul Sănătății, dar și Răzvan Vulcănescu, președintele Casei Naționale de Asigurări de Sănătate.

Evenimentul a fost organizat de Asociația pentru o Viață Sănătoasă din România.

Diploma acordată Oliviei Steer vine în contextul în care România este țara europeană cu cea mai gravă epidemie de rujeolă (49 de morți și peste 12.000 de cazuri înregistrate de la debutul epidemiei) și cu cea mai scăzută rată a vaccinării cu ROR.

Premiul acordat vedetei a creat un val de reacții negative pe rețelele de socializare, dar și în rândul asociațiilor care activează în sănătate.

Îmi pare foarte rău că nu am ajuns pentru că nu aș fi permis o asemenea mascaradă. Vorbim despre o persoană care lupă împotriva vaccinării, tratamentelor oncologice, medicinii care salvează vieți. Este absolut inacceptabil ceea ce s-a întâmplat. Nu înțeleg de ce au avut această reacție reprezentanții autorităților care au participat și care au primit premii, cum au putut sa stea pe scaune și să aplaude în momentul în care numele Oliviei Steer a fost pronunțat?De ce nu s-au ridicat oamenii aceia de pe scaun să spun că acest lucru nu se poate face. Trebuiau să se ridice și în momentul acela să își lase premiile și să plece. Ar fi fost un gest minim de onoare„, a declarat, pentru Mediafax, Ana Maiță, președintele Asociației Mame pentru Mame.

Câțiva dintre sponsorii evenimentului au spus că nu au știut de prezența Oliviei Steer, precizând că sunt companii care susțin și promovează vaccinarea. Printre sponsori s-au numărat și firme care activează în domeniul medical sau farmaceutic.

După ce mai mulți sponsori au anunțat că își vor retrage sprijinul, acuzând că nu au fost informați asupra listei cu persoanele care urmează să primească premii la gală, organizatoarea Galei a anunțat retragerea premiului acordat Oliviei Steer.

Ne cerem scuze dacă această decizie a noastră a prejudiciat în vreun fel brandurile care ne-au fost alături în demersul nostru de a promova valorile de sănătate și excelența în medicină. Ni se pare deontologic și de bun simț față de brandurile care cu bunăcredință au decis să ne sprijine, să ne delimităm de orice le poate aduce prejudicii valorilor lor. Prin urmare, dacă brandurile care ne-au susținut consideră că acordarea acestui premiu le-a adus prejudicii de imagine, am decis retragerea în mod oficial a acestuia, în ciuda faptului că alegerea noastră de a-l oferi a fost bazată pe total alte considerente decât cele pentru care Olivia Steer este acuzată în spațiul public„, a adăugat Florentina Opriș.

Olivia Steer a scris pe pagina sa de Facebook un mesaj în care acuză Aqua Carpatica pentru scandalul care dus la retragerea premiului și afirmă că „revocarea premiului nu este o pierdere personală”.

Înţeleg că Aqua Carpatica a fost singurul, dintre sponsorii Galei de aseară, care a cerut anularea premiului ce mi-a fost oferit de către Asociaţia pentru o Viaţă Sănătoasă din România, şantajând organizatorii că, în caz contrar, îşi retrage finanţarea.

Motivul invocat sună asa: «Valorile pe care le promovăm sunt legate de un stil de viaţă sănătos, de consumul unei ape minerale naturale filtrate natural, prin procese hidrogeologice de milioane de ani. Prin urmare, există o incompatibilitate crasă între valorile noastre şi valorile susţinute de Olivia Steer», a spus Jean Valvis.

Găsesc amuzat că sentimentele care îl animă azi pe Jean Valvis au o reciprocitate veche de mai bine de 7 ani: căci aceeaşi incompatibilitate crasă o sesizam şi eu într-un articol de pe blogul meu, din aprilie 2011, în care făceam publice nişte măsurători ale apelor de pe piața din România, realizate cu un TDS-metru. Am aflat atunci prin testări personale tot ce aveam nevoie să aflu despre Aqua Carpatica, motiv pentru care în toţi aceşti ani am refuzat constant să consum acest produs, de dragul rinichilor mei.

În plus, scandalurile răsunătoare prin care a trecut brandul Aqua Carpatica privind nitrații în concentrații mai mari decât cele declarate în reclama pentru apa comercializată sub sloganul de «cea mai pură» sau împrumutul fără drept al designului sticlei, după cel al unei firme sârbeşti (proces pierdut de Valvis în 2016, în primă instantă, la Tribunalul București, pentru încălcarea dreptului de proprietate intelectuală) nu m-au ajutat să-mi schimb părerea nici despre apa lor, şi nici despre «valorile brandului» cu care se mândreşte azi Jean Valvis. Cu alte cuvinte, revocarea premiului nu e nici o pierdere personală. Ba dimpotrivă!”, a scris Olivia Steer pe Facebook.

 

(Visited 702 times, 1 visits today)

Dacă v-a plăcut acest articol, cu un LIKE vă puteți alătura comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.