Warning: Undefined array key "og_object" in /home3/constant/public_html/wp-content/plugins/cresta-social-share-counter-pro/class/cresta-share-gp.php on line 45

Warning: Trying to access array offset on value of type null in /home3/constant/public_html/wp-content/plugins/cresta-social-share-counter-pro/class/cresta-share-gp.php on line 45

Warning: Trying to access array offset on value of type null in /home3/constant/public_html/wp-content/plugins/cresta-social-share-counter-pro/class/cresta-share-gp.php on line 45
Prietena Feliciei Ovanesian, numită secretar general al Constanței, cea mai importantă funcție din Primărie
Administraţie

Prietena Feliciei Ovanesian, numită secretar general al Constanței, cea mai importantă funcție din Primărie

Liliana Adam, o bună prietenă a city manager-ului Felicia Ovanesian, este noul secretar general al municipiului Constanța, după ce Georgiana Gospodaru a fost eliberată din funcție de Vergil Chițac, pentru că a îndrăznit să îl contrazică pe o chestiune de patrimoniu.

Scris de 
 pe data 
15 iunie, 2021

Liliana Adam a fost transferată la Primăria Constanța de la Primăria Lumina unde, conform organigramei, în 2020 ocupase postul de inspector în cadrul Compartimentului de Asistență Socială

După această mutare, Liliana Adam, care este de profesie jurist, a apărut de nicăieri ca înscrisă la concursul pentru ocuparea postului de secretar general al Primăriei Municipiului Constanța, poziție ocupată ca interimar de Georgiana Gospodaru. Dosarul de înscriere al Lilianei Adam fusese depus în ultima zi (!).

Cu toate acestea, în luna mai, concursul a fost anulat. Motivul a fost unul cel puțin bizar, primarul Vergil Chițac anunțând că a cerut efectuarea unui audit în urma unei sesizări prin care erau aduse în atenție anumite neconformități. Singurii candidați erau Gospodaru și Adam.

Luni, 14 iunie, Georgiana Gospodaru avea să fie dată afară de pe postul de secretar al municipiului, după ce, în cadrul unei ședințe de Consiliu Local, l-a contrazis pe primarul Chițac pe un proiect de hotărâre ce privea patrimoniul municipiului. „Riscam să ajungem într-o situație similară ca în urmă cu ceva vreme, când Prefectura a întors mai multe hotărâri de Consiliu Local“, a explicat Gospodaru, citată de Ziua de Constanta.

Sec și tranșant, Chițac i-a transmis Georgianei Gospodaru că renunță la serviciile ei, invocând ca motiv „activitate defectuoasă și necunoașterea codului administrativ“. La scurt timp după înlăturarea lui Gospodaru, pe postul de secretar al municipiului Constanța a fost numită Liliana Adam, buna prietenă a city manager-ului Felicia Ovanesian.

În ultimii doi ani, Liliana Adam a „circulat“ prin câteva instituții publice, ea activând și vreme de doar două săptămâni în cadrul Primăriei Valu lui Traian, dar și la Direcția Apele Române. De asemenea, în urmă cu mai mulți ani, Adam a lucrat și în privat, pentru Gepeto Impex SRL.

Un aspect interesant este că una dintre condițiile necesare pentru înscrierea la concursul pentru ocuparea postului de secretar general al Primăriei, cere candidatului să aibă cel puțin 5 ani vechime în administrația publică, aspect pe care Liliana Adam nu îl îndeplinește. Cu toate acestea, ea va ocupa postul de secretar al municipiului până la organizarea unui nou concurs, condiția menționată mai sus nefiind necesară pentru interimat. Și mai convenabil pentru prietena Feliciei Ovanesian este că poate fi ținută pe poziția pe interimat până când capătă experiența necesară pentru a deveni eligibilă pentru candidatură.

Actualitate