Potrivit reprezentanților Primăriei Constanța, peste 4 km de tramă stradală vor fi reconfigurați pe sectorul delimitat de Gara CFR și intrarea în oraș dinspre Cumpăna. Infrastructura de transport aferentă arterelor rutiere Bulevardul 1 Mai și Șoseaua Mangaliei va fi resistematizată prin implementarea unui proiect de mobilitate urbană durabilă. Lucrările vor demara în această primăvară.

Proiectul implică modernizarea carosabilului pe o suprafață de peste 87.000 mp, reabilitarea și extinderea traseelor pietonale pe o suprafață de aproximativ 26.200 mp.

Vor fi introduse benzi unice de transport public exclusiv pentru Șoseaua Mangaliei, pe o lungime de aproximativ 3.200 m și piste de biciclete pe o lungime de 3.050 m.

Stațiile de autobuz vor fi modernizate. Se va monta mobilier urban inteligent cu sisteme de informare cu mesaje variabile.

Zona va beneficia de o nouă rețea de iluminat public pentru carosabil, trotuare și piste de biciclete, treceri pentru pietoni iluminat inteligent, canalizație unică subterană pentru comunicații și rețea electrică de iluminat, spații verzi mediane și sistem de irigații.

Durata de execuție a lucrărilor este de 18 luni. Municipalitatea va lua toate măsurile ca disconfortul creat de lucrări să fie cât mai redus.“, a transmis Primăria Constanța.

(Visited 344 times, 1 visits today)

Dacă v-a plăcut acest articol, cu un LIKE vă puteți alătura comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.