Proiectul de hotărâre privind acordarea de finanţări pentru 14 cluburi şi asociaţii sportive private din Constanţa a trecut cu 16 voturi pentru şi 7 împotrivă. Proiectul de a stârnit o serie de reacţii, consilierii PNL anunţând încă de la începutul şedinţei că vor vota împotrivă.

Cea mai mare sumă, 9 milioane de lei, se duce către Asociația Handbal Club Dobrogea Sud Constanța.

Asociația Handbal Club Dobrogea Sud Constanța – 9.000.000 lei
Asociația Suporter Spirit Club Sportiv Farul Constanța – 4.000.000 lei
Clubul Sportiv Tomitanii – 2.000.000 lei
Clubul Sportiv Farul Constanța – 1.100.000 lei
Asociația Baschet Club Athletic Constanța – 1.200.00 lei
Clubul Sportiv Phoenix Constanța – 1.200.000 lei
Clubul Sportiv Universitar Neptun – 500.000 lei
Clubul Sportiv Cleopatra Mamaia – 700.000 lei
Asociația Club Sportiv Top Star Table Tennis Constanța – 400.000 lei
Asociația Club Sportiv Top Volei 05 Constanța – 300.000 lei
Club Sportiv Știința Constanța – 200.000 lei
Asociația Club Sportiv Academia de Volei Tomis Constanța – 300.000 lei
Asociația Club Sportiv Selena SN Constanța – 120.000 lei
Asociația Club Sportiv Frontiera Tomis Constanța – 70.000 lei

Într-un comunicat de presă, prim-vicepreşedintele PNL Constanţa, Septimiu Bourceanu critică dur propunerea şi decizia de alocare a unei sume atât de mari către cluburi sportive private.

Decebal Făgădău își bate joc din nou de constănțeni. Nu construiește un spital, nu amenajează cinci parcuri, nu construiește zece parcări dar vrea să dea banii cu care s-ar putea face aceste obiective unor cluburi private.

Poate ne spune și nouă primarul Constanței ce interes are să dea acești bani unor entități private în loc să ia lista cu zecile de promisiuni de la începutul mandatului său și să înceapă să realizeze din ele.

A uitat Decebal Făgădău că a promis pasaj rutier subteran, pasarelă supraetajată, piețe cu spații verzi supraetajate, săli de sport la școlile și liceele care nu au și lista poate continua.

Din toate aceste promisiuni electorale pe care le-a uitat între timp, primarul Constanței a ales să dea bani unor cluburi sportive.

Îi amintesc lui Decebal Făgădău că pentru a ajunge la competițiile sportive, constănțenii trebuie să se deplaseze pe străzi asfaltate, să aibă locuri de parcare în oraș și spitale decente în care să se trateze dacă li se întâmplă ceva. Mai au nevoie constănțenii de parcuri și grădinițe, un mediu de afaceri sănătos care să atragă investitori, un oraș curat și verde.

În loc de toate acestea, constănțenii au parte de un oraș trist, plin de stâlpişorii de pe trotuare ai viceprimarului Babu, fără spații verzi, dar cu o serie de cluburi și asociații sportive finanțate din bani publici.“,  a transmis Septimiu Bourceanu.

 

(Visited 852 times, 1 visits today)

Dacă v-a plăcut acest articol, cu un LIKE vă puteți alătura comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.