Administraţie

Incapabilă să facă o sală de sport Primăria Constanța vrea să aducă „bucurie în inimile elevilor” Școlii nr.37 turnând asfalt în curtea școlii

Pentru ca cei 1000 de elevi, când va ploua sau vor fi -10 grade afară, să poată face orele de sport afară, ca pe… bulevard.

Scris de 
 pe data 
18 iulie, 2022

Școal nr. 37 din Constanța este una dintre cele mai mari instituții de învățământ gimnazial din municipiu. Aproximativ 1000 de elevi învață aici, însă ambițiile personale ale fostului și actualului primar au blocat orice proiect de reabilitare a școlii. Dovadă că nu există nici măcar o sală de sport, iar proiectul de amplasare a unui balon a fost blocat. De asemenea, școli care au de două sau chiar trei ori mai puțini elevi au intrat în reabilitare totală, fără a exista vreo explicație din partea primarului Vergil Chițac.

Dacă tot nu fac sală de sport și nu modernizează unitatea de învățământ, Primăria Constanța a anunțat că va turna asfalt în curtea școlii. Pentru ca cei 1000 de elevi, când va ploua sau vor fi -10 grade afară, să poată face orele de sport afară, ca pe… bulevard.

„Pentru ca primul clopoțel să nu ne prindă nepregătiți, am demarat din timp lucrările de reamenajare totală a aleilor de acces, a terenurilor de sport și a curții interioare a Școlii Gimnaziale Nr. 37 din cartierul constănțean Km 4-5. Peste 6500 de metri pătrați de asfalt vor fi așternuți în incinta unității școlare. Lucrările de reamenajare vor avea loc pe parcursul acestei săptămâni. Ne dorim să putem aduce bucurie în sufletele elevilor, părinților și dascălilor, când se vor relua cursurile școlare, în toamnă”, au declarat, probabil plini de sarcasm, reprezentanții Primăriei Constanța.

Actualitate