Warning: Undefined array key "og_object" in /home3/constant/public_html/wp-content/plugins/cresta-social-share-counter-pro/class/cresta-share-gp.php on line 45

Warning: Trying to access array offset on value of type null in /home3/constant/public_html/wp-content/plugins/cresta-social-share-counter-pro/class/cresta-share-gp.php on line 45

Warning: Trying to access array offset on value of type null in /home3/constant/public_html/wp-content/plugins/cresta-social-share-counter-pro/class/cresta-share-gp.php on line 45
Primăria, excedent de 173 de milioane de lei. Caragheorghe (USR): „De bani nu duce orașul lipsă… De primar, da!“
Actualitate Administraţie

Primăria, excedent de 173 de milioane de lei. Caragheorghe (USR): „De bani nu duce orașul lipsă… De primar, da!“

Editare foto: Constanta de Azi

Președintele USR Constanța, Dumitru Caragheorghe anunță că Primăria are un excedent bugetar de 173 de milioane de lei și critică dur aparatul administrativ al primarului Vergil Chițac. „Ne-am obișnuit deja cu incapacitatea Primăriei de a pune în circulație banii prin proiecte care să aducă beneficii reale orașului. Bani sunt! Management, nu prea!“, spune Caragheorghe.

Scris de 
 pe data 
28 aprilie, 2022

Într-o postare pe pagina sa de Facebook, liderul ueseriștilor constănțeni spune că management-ul din cadrul Primăriei Constanța este la pământ și că, deși există, banii nu sunt cheltuiți în beneficiul constănțenilor.

Ne-am obișnuit deja cu incapacitatea Primăriei de a pune în circulație banii prin proiecte care să aducă beneficii reale orașului. Bani sunt! Management, nu prea! Halucinant, lună de lună se aruncă noi și noi idei buclucașe menite parcă să testeze reziliența cetățenilor la aroganțe sau poate chiar intenții cel puțin dubioase“, a transmis Dumitru Caragheorghe.

Caragheorghe critică și proiectele recente propuse de primarul Vergil Chițac, ce au stârnit o serie de controverse în spațiul public, cum ar fi confiscarea atelierelor Uniunii Artiștilor Plastici sau concesionarea piețelor Tomis 3, Tomis Nord și Unirii.

A venit și rândul artiștilor plastici să le fie pusă la încercare capacitatea de luptă. Se trimit în cascadă controale ale Poliției Locale menite să demonstreze, în mod jenant, necesitatea unor intervenții de urgență asupra imobilelor în care există ateliere de creație. În realitate, comparativ cu alte imobile din administrarea Primăriei, necesarul de lucrări este relativ mic sau insuficient de relevant ca să producă atâtea convulsii. Dacă nu cumva există alte interese. Căci altfel s-ar fi putut comunica direct pentru soluții… căci bani sunt.

Și dacă tot sunt bani, nu putem să nu ne întrebăm retoric “de ce se plătește un studiu de oportunitate care să prezinte aproape similar situația a 7 piețe din oraș dar propune soluții de intervenții diferite cu un singur argument ridicol în cazul locației de la Tomis III?”. Cu alte cuvinte, pentru 4 locații se propun modernizări din bani publici și administrarea de către municipalitate, iar pentru alte 3 locații se propun concesiuni la tarife ridicole permițându-se totodată subconcesionarea!“, susține liderul USR.

Un alt aspect evidențiat de userist este proasta gestionare a proiectelor menite să crească eficiența energetică a clădirilor rezidențiale prin finanțare PNRR, unde Vergil Chițac a pierdut ocazia de a obține sume considerabile.

Poate tocmai pentru că sunt bani, Primăria nu s-a omorât cu firea să pună la punct o procedură de lucru cu asociațiile de proprietari din oraș pentru a depune un număr cât mai mare de proiecte pentru creșterea eficienței energetice a clădirilor rezidențiale prin PNRR! Așa că fondurile s-au epuizat, iar Constanța are un număr mic de proiecte, alese Dumnezeu știe cum, generând nemulțumiri justificate pentru mulți dintre constănțeni care sperau să se poată accesa acești bani facil sau cel puțin să fi putut participa la competiția de dosare! Dar n-ai cu cine…

„În plan urbanistic, pentru că am propus suspendarea valabilității PUZ-ului Mamaia (proiect ce a fost respins de PNL împreună cu PSD) și pentru ca facem în continuare demersuri pentru a supune votului Consiliului local un proiect de hotărâre care are în vedere stoparea haosului urbanistic pana la elaborarea unui nou PUZ în Mamaia nu putem fi de acord nici cu documentațiile a două PUDuri aberante în zona de protecție a Castelului Reginei Maria și la restaurantul Estival.
De bani nu duce orașul lipsă… De primar, da!
“, a concluzionat Caragheorghe.

Actualitate