Izbucnirea pandemiei cauzată de noul coronavirus a tras pe dreapta o serie dintre proiectele legate de infrastructura drumurilor din județul Constanța. Unul dintre acestea are în vedere construirea sensului giratoriu din comuna Lumina, intersecția drumurilor DN22 cu DJ226.

Odată cu instituirea stării de urgență și relaxarea măsurilor de prevenție împotriva COVID-19, demersurile pentru punerea în aplicare a proiectului au fost reluate, iar în ziua de marți, 26 mai, Primăria Lumina a eliberat autorizația de construire a noului sens.

„Primaria Comunei Lumina a emis Certificatul de Urbanism si Autorizatia de Construire la cererea beneficiarului, DRDP Constanta, in conformitate cu Legea nr. 50/1991 privind autorizarea executarii lucrarilor de constructii, republicata, cu modificarile si completarile ulterioare.

Conform prevederilor legale DRDP Constanta a obtinut avizele solicitate prin Certificatul de Urbanism de la institutiile abilitate. Totodata a fost obtinut si un Raport de Audit de Siguranta Rutiera.“, se arată pe site-ul Primăriei Lumina.

Încă din 2017, primarul din Lumina, Ioan Roman, a trimis cereri către CNAIR – Direcția Regională de Drumuri și Poduri Constanța, Regia Autonomă Județeană de Drumuri și Poduri Constanța și Consiliul Județean, însă lucrurile s-au pus în mișcare în decembrie 2018.

Au trecut trei ani de când am început demersurile către autoritățile abilitate pentru această sistematizare rutieră mai mult decât necesară și mă bucur că acest obiectiv va deveni realitate!

Doresc să-i mulțumesc pentru toată implicarea și sprijinul acordat domnului prefect George Niculescu, care a înțeles importanța acestui demers încă de la bun început și datorită căruia au fost facilitate și înaintate discuțiile cu directorii Companiei de Drumuri, chiar și la nivel de minister. De asemenea, nu în ultimul rând, le mulțumesc și cetățenilor comunei, care s-au implicat și au tras semnale de alarmă pentru urgentarea lucrărilor. Rămâne să așteptăm ca în următoarele două sau trei săptămâni să înceapă lucrările!“, a transmis pe Facebook primarul din Lumina.

Amintim că în luna mai, 2019, aproape 2000 de locuitori ai comunei semnau o petiție prin care cereau autorităților urgentarea construirii unui sens giratoriu.

Concretizarea proiectului a fost îndeaproape coordonată de prefectul județului Constanța, George Niculescu, care a intermediat și adunat la aceeași masă toate instituțiile abilitate, pentru ca sensul giratoriu să fie construit.

„Șoferii nu vor mai pierde timp prețios, în special în plin sezon, atunci când se formează cozi de mașini, iar intersecția va fi una mult mai sigură, prin implementarea unei sistematizări rutiere atât de așteptate.

Vorbim despre un proiect pentru care am militat încă din perioada în care eram consilier județean, pentru că nevoia de a securiza traficul în acea zonă era una stringentă. Știm cu toții că intersecția în cauză este una foarte circulată și nu o dată au avut loc accidente acolo, pe fondul neatenției șoferilor, care nu s-au asigurat corect.“, a declart prefectul Niculescu pe pagina sa de Facebook.

 

(Visited 1.079 times, 1 visits today)

Dacă v-a plăcut acest articol, cu un LIKE vă puteți alătura comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.