Primarul orașului Năvodari, Florin Chelaru, a convocat astăzi Corpul de Control al Primăriei și Compartimentul Administrare Piețe pentru a stabili un plan de acțiune în ceea ce privește comercianții care în această perioadă au majorat nejustificat prețurile la produsele alimentare și de uz personal.

Știu că nu este de competența Primăriei să reglementeze politica de prețuri a agenților economici, însă nu putem rămâne impasibili la faptul că într-o asemenea perioadă grea, unii încearcă să profite de necazul întregii societăți.

Colegii noștri vor merge în piețe și vor verifica activitatea acestor comercianți, însă solicităm public ANAF și OPC să ni se alăture în acest demers pentru a pune stop speculei!”, a declarat primarul Florin Chelaru.

În același timp, Primăria Năvodari a anunțat că va veni cu mai multe măsuri în ceea ce privește sprijinirea agenților economici din oraș afectați de situația provocată de coronavirus.

În primul rând, firmele care își desfășoară activitatea în spații închiriate de la Primărie și a căror funcționare este afectată vor fi scutite de la plata chiriei pe perioada în care activitatea acestora este suspendată, iar termenul scadent pentru plata concesiunilor se va amâna, aceste măsuri urmând a fi aprobate în cadrul viitoarei ședințe de Consiliu Local.

De asemenea, bonificația acordată pentru plata taxelor și impozitelor locale va fi prelungită până la 31 iunie 2020, măsură ce va fi adoptată oficial prin hotărâre de Guvern.

Trebuie să ne ajutăm unii pe alții pentru a depăși această perioadă foarte grea. Comercianții trebuie să înțeleagă că nu vom tolera bătaia de joc și lipsa de respect prin aplicarea unor scumpiri nejustificate la produse, iar agenții economici de bună credință trebuie să știe că vom căuta soluții pentru a-i ajuta să reziste”, a mai adăugat primarul Florin Chelaru.

 

(Visited 8.353 times, 1 visits today)

Dacă v-a plăcut acest articol, cu un LIKE vă puteți alătura comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.