Potrivit primarului Dumitru Timofte, dezinsecția se va face în toate spațiile publice din comună, străzi, parcuri, instituții publice, școli și grădinițe. „Având în vedere că substanțele folosite sunt puternice, rugăm copiii și vârstnicii să să evite contactul cu acestea în momentul derulării operațiunilor de stropire”, a mai adăugat primarul.

De asemenea, Primăria solicită populației să respecte câteva măsuri elementare de protecție împotriva infectării cu virusul West Nile:

– sa evite, pe cat posibil, expunerea la tantari purtand imbracaminte cu maneci lungi si pantaloni lungi sau aplicand substante chimice repelente de indepartare a tantarilor;
– impiedicarea patrunderii tantarilor in locuinte utilizand mijloace mecanice (plase la ferestre) sau substante chimice;
– indepartarea din jurul locuintelor a recipientelor cu apa statuta;
– sa se prezinte de urgenta la medic cand prezinta semne de boala: febra, dureri intense de cap, varsaturi, dureri articulare sau musculare.

Meningita West Nile este o boala infectioasã care se transmite la om prin intermediul tantarilor, dar care nu se transmite direct, de la om la om.

(Visited 35 times, 1 visits today)

Dacă v-a plăcut acest articol, cu un LIKE vă puteți alătura comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.