Administraţie

Primăria Nicolae Bălcescu s-a înrolat în sistemul ghiseul.ro. Cetățenii își pot plăti taxele și amenzile on-line, fără comisioane

Scris de 
 pe data 
27 septembrie, 2023

Primăria comunei Nicolae Bălcescu anunță că taxele și impozitele locale, precum și alte obligații fiscale datorate la Bugetul Local pot fi achitate online pe platforma Ghiseul.ro.

Pentru toate plățile online făcute pe platforma Ghiseul.ro NU SE PERCEP COMISIOANE, acestea sunt suportate de către instituțiile înrolate în sistem.

INREGISTRARE ONLINE PENTRU PERSOANE FIZICE

Pentru a putea plăti taxele și impozitele locale pe platforma Ghiseul.ro este necesar crearea unui cont de utilizator. Datele de acces pot fi solicitate online, folosind cardul bancar, doar de către persoane fizice. Pentru a solicita date de acces în sistem este necesar să urmați pașii de pe pagina de internet https://www.ghiseul.ro/ghiseul/public/credentiale

Puteți solicita date de acces folosind cardul bancar în următoarele condiții:

➡️Titularul cardului trebuie să corespundă cu solicitantul datelor de acces

➡️Cardul trebuie să fie înrolat în sistemul 3DSecure la una dintre următoarele bănci: BCR, UniCredit Bank, ING Bank, Banca Transilvania, BRD – Groupe Société Générale, Banca Românească, Libra Internet Bank, CEC Bank, Garanti Bank, Banca Raiffeisen, OTP Bank, AlphaBank, First Bank.

Solicitarea este gratuită – nu se va extrage nicio sumă din contul dvs.

ATENȚIE

Este necesar să folosiți o adresă de email validă, care să vă aparțină. Pe această adresă de email veți primi datele de autentificare în sistem.

La prima autentificare reușită folosind aceste date de acces, sistemul va solicita schimbarea parolei cu una știută doar de dumneavoastră.

Datele financiare la care veți avea acces sunt cele pentru care sunteti inregistrați la serviciul de taxe și impozite ca titular. Dacă la aceiași adresă există, de exemplu, persoane care au înregitrate bunuri, separat de titular, este necesară crearea individuală a unui cont.

Solicitarea datelor de acces în sistem la sediul institutiei, fără a fi nevoie de un card bancar, se va face prin depunerea unei solicitări, însoțiță de un act de identitate și o adresă de email validă. Datele de autentificare în sistem vor fi transmise pe adresa de mail indicată în cerere. Insistăm verificarea cu acuratețe a adreselor de mail indicate pentru crearea de conturi online pe platforma Ghiseul.ro.

Datele de acces pot fi solicitate online doar de către persoane fizice.

Pentru persoanele juridice care doresc activarea unui cont pe platforma Ghiseul.ro se va depune o solicitare la biroul de Taxe și Impozite din cadrul Primăriei comunei Nicolae Bălcescu. Sunt necesare cererea, copie după CUI, copie carte de identitate administrator/reprezentant legal și o adresă de email validă a societății/PFA.

PLĂȚI FĂRĂ AUTENTIFICARE PE PLATFORMA GHISEUL.RO

Pe platformă pot fi făcute plăti fără autentificare de taxe și impozite al căror cuantum vă este deja cunoscut. Pentru această variantă de plată nu sunt disponibile consultarea în timp real a obligațiilor de plată și istoricul tranzacțiilor, astfel putând fi plătite doar taxe și impozite al căror cuantum vă este deja cunoscut.

Dacă aveţi la cunostinţă valoarea totală a impozitelor și taxelor datorate veţi putea efectua plata totală, fără însă să vizualizaţi detaliile și să beneficiaţi de alte facilități.

În cazul în care figurați cu amenzi în debit, plata pe care o efectuați pentru un anumit tip de impozit/taxă (cu sau fară autentificare) va stinge cu prioritate sumele provenite din amenzi (art.165 alin 2. Codul de procedură fiscal.)

Plata fără autentificare se poate face pe acest link https://www.ghiseul.ro/ghiseul/public/taxe , selectând instituția aferentă și tipul de plată dorit:

PLĂȚI AMENZI PE GHISEUL.RO

Pentru a efectua plăți online pentru amenzi pe platformă, nu este necesar să vă creați un cont. Pentru plăți amenzi accesați https://www.ghiseul.ro/ghiseul/public/amenzi si să urmați pașii indicați.

DE ASEMENEA, PE GHISEUL.RO POT FI FĂCUTE ȘI URMĂTOARELE TIPURI DE PLĂȚI.

➡️PLĂTEȘTE CONTRAVALOARE PAȘAPORT

➡️PERMISE AUTO/ CERTIFICATE DE ÎNMATRICULARE/ AUTORIZAȚIE PROVIZORIE

➡️PLĂTEȘTE CONTRAVALOARE PLĂCUȚE DE ÎNMATRICULARE

Pe platforma ghiseul.ro pot fi plătite Impozite şi taxe stabilite de instituţiile publice înrolate în sistem precum si amenzi contravenţionale cu deducerile aferente plăţii în 15 zile calendaristice.

Deasemenea pot fi efectuate plăţi aferente prestării oricărui serviciu public, inclusiv oricărui serviciu comunitar de utilitate publică, precum şi orice plăţi aflate în legătură, directă sau indirectă, cu prestarea respectivului serviciu public.

Actualitate