Primarul George Scupra, consideră că înființarea acestei companii, aflate în subordinea Consiliului Local Ovidiu, este o măsură necesară, întrucât, conform legislației în vigoare, la acest moment nu poate fi angajat decât un polițist local la 1.000 de locuitori, lucru insuficient, potrivit estimărilor prezentate de edil.

În orașul Ovidiu sunt 16.000 de locuitori, deci avem voie să avem angajați doar 16 polițiști locali. Nu este suficient. Este clar că nu este vina noastră, că așa este legislația și este clar că trebuie să găsim alte soluții legale. Consider că în România, autoritățile locale trebuie să decidă care sunt nevoile comunității.

Trebuie să pornim de la gradul de infracționalitate, de la nevoile comunității locale și, mai ales, de la posibilitățile ei. Atâta timp cât noi suntem plătitorii, nu văd de ce autoritatea locală nu mai poate angaja 3, 5, sau 7 polițiști, în funcție de nevoi. Am încercat să căutăm soluții care depind de noi, de aceea a venit această nevoie de a înființa o societate a Primăriei”, a afirmat primarul orașului Ovidiu, George Scupra.

Edilul a precizat că înființarea unei instituții cum este OVI Protect va facilita rezolvarea problemelor, întrucât societatea va fi mult mai aproape de nevoile cetățenilor, lucru ce nu s-ar fi întâmplat dacă Primăria ar fi angajat o altă firmă de pază.

Mai bine să am lucrul meu. Sunt suficiente activități de-a lungul unui an, evenimente culturale, sportive, unde avem nevoie de fiecare dată de servicii de monitorizare și pază. Fiind ai noștri, vor fi întotdeuna mai aproape”, a menționat primarul.

De asemenea, George Scupra a afirmat că, una dintre atribuțiile noii companii va fi aceea de a asigura paza în școlile din oraș.

În școlile noastre tot ce înseamnă pază, din anul 2012, plătește Primăria Ovidiu, așadar, colaborăm deja cu societatea noastră, OVI Protect, pe acest subiect. Părinții nu plătesc absolut nimic. Ne propunem să administrăm și să avem grijă mai bine de tot ce înseamnă bunurile noastre (școli, grădinițe, centre culturale, primărie), dar, ne gândim și la parcuri și la zonele centrale. Aceste vor fi atribuțiile principale ale societății”, a explicat edilul.

Noua societate este dotată cu un dispecerat ce se aliniază normelor europene în vigoare, care funcționează pe baza unor sisteme inteligente, capabile să realizeze detecție perimetrală, recunoaștere facială, dar și detecția numărului de înmatriculare a vehiculului reperat.

Prima măsură pe care a impus-o departamentul tehnic care s-a ocupat de dotarea societății, a fost aceea de a mări efectivul de camere video montate în oraș (ajuns acum la 40), dar și achiziționarea unor mijloace simple și eficiente pentru deplasarea agenților.

Am încercat să aducem o notă de siguranță și încredere către cetenii orașului prin două elemente destul de importante, am hotărât să mărim numărul camerelor de supraveghere și am hotărât ca, pentru patrularea în zonele aglomerate, să dotăm agenții cu mijloace de locomoție tip biciclu, care să le ofere o patrulare vizibilă și o intervenție rapidă”, a precizat George Stăncioiu, expert tehnic.

Chiar dacă în acest moment dispeceratul se află în stare funcțională, dar nu și operativă, întrucât, încă nu au fost obținute toate avizele impuse, conducerea anunță că în cadrul său va funcționa un număr unic, adresat exclusiv locuitorilor orașului (0241 959), la care aceștia își pot semnala problemele, dispecerii transmițând rapid informația către organul abilitat să le rezolve: Poliția Locală sau OVI Protect.

Pe lângă acest dispecerat modern, agenții de pază beneficiază de un sistem inovativ de comunicare internă, ce s-a dovedit eficient pentru Poliția Locală Ovidiu, unde funcționează deja de câteva luni.

Sistemul crează o legătură directă între agenți și dispecerat, și are capacitatea să transmită mesaje text, mesaje audio (de la dispecerat către agenți) sau semnale SOS (de la agenți către dispecerat).

Compania anunță că nu se poziționează doar ca o extensie a Poliției Locale, ci și ca o societate ce oferă servicii de pază și protecție agenților economici, dar și consumatorilor casnici.

 

 

(Visited 1.697 times, 1 visits today)

Dacă v-a plăcut acest articol, cu un LIKE vă puteți alătura comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.