Educaţie

Primăria Poarta Albă a demarat proiectul de modernizare a Colegiului Agricol din comună

Colegiul Agricol Poarta Albă are nevoie de o nouă înfățișare, motiv pentru care, primarul comunei, Vasile Delicoti, a decis să contureze un proiect dedicat reabilitării sale.

Scris de 
 pe data 
26 aprilie, 2018

Proiectul își propune atât reabilitarea clădirii, cât și dotarea ei, astfel încât să ofere elevilor, dar și profesorilor, o experiență didactică plăcută și eficientă.

Potrivit primarului Vasile Delicoti, proiectul a primit deja undă verde din partea consilierilor locali, aflându-se în prezent la stadiul de execuție a proiectului tehnic.

Delicoti susține că cea mai mare parte a finanțării proiectului este susținută prin fonduri nerambursabile, diferența, reprezentată de o sumă relativ mică, în raport cu valoarea totală a investiției (700.000 de euro), fiind suportată din bugetul local.

500.000 de euro sunt nerambursabili, de la Agenția de Finanțare a Infrastructurii Rurale (AFIR), diferența este cofinanțare din bugetul local (n.r. 200.000 de euro). Este vorba de reabilitarea a 6.000 de metri pătrați ce aparțin colegiului”, a declarat primarul de la Poarta Albă, Vasile Delicoti, pentru Constanța de Azi.

Potrivit estimărilor Primăriei, proiectul va fi finalizat în termen de un an de la începerea efectivă a lucrărilor, edilul declarându-se dezamăgit de greutatea cu care se mișcă lucrurile atunci când îți dorești să realizezi ceva.

Sperăm ca undeva în toamnă să avem încheiat contractul de execuție a lucrării, apoi ne vom apuca de construit. Din păcate, la noi hârtiile durează trei ani și lucrările efective doar unul. Așa este în România la momentul actual”, a precizat Vasile Delicoti.

 

Actualitate