Proiectul își propune atât reabilitarea clădirii, cât și dotarea ei, astfel încât să ofere elevilor, dar și profesorilor, o experiență didactică plăcută și eficientă.

Potrivit primarului Vasile Delicoti, proiectul a primit deja undă verde din partea consilierilor locali, aflându-se în prezent la stadiul de execuție a proiectului tehnic.

Delicoti susține că cea mai mare parte a finanțării proiectului este susținută prin fonduri nerambursabile, diferența, reprezentată de o sumă relativ mică, în raport cu valoarea totală a investiției (700.000 de euro), fiind suportată din bugetul local.

500.000 de euro sunt nerambursabili, de la Agenția de Finanțare a Infrastructurii Rurale (AFIR), diferența este cofinanțare din bugetul local (n.r. 200.000 de euro). Este vorba de reabilitarea a 6.000 de metri pătrați ce aparțin colegiului”, a declarat primarul de la Poarta Albă, Vasile Delicoti, pentru Constanța de Azi.

Potrivit estimărilor Primăriei, proiectul va fi finalizat în termen de un an de la începerea efectivă a lucrărilor, edilul declarându-se dezamăgit de greutatea cu care se mișcă lucrurile atunci când îți dorești să realizezi ceva.

Sperăm ca undeva în toamnă să avem încheiat contractul de execuție a lucrării, apoi ne vom apuca de construit. Din păcate, la noi hârtiile durează trei ani și lucrările efective doar unul. Așa este în România la momentul actual”, a precizat Vasile Delicoti.

 

(Visited 338 times, 1 visits today)

Dacă v-a plăcut acest articol, cu un LIKE vă puteți alătura comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.