Actualitate

Primărița USR Clotilde Armand, declarată incompatibilă de ANI. S-a autonumit manager într-un proiect din care a câștigat 19.000 lei

Clotilde Armand nu doar că s-a autonumit manager al unui proiect, dar și-a acordat, tot singură, și o mărire de salariu de 30%.

Scris de 
 pe data 
7 noiembrie, 2022

Agenția Națională de Integritate o acuză pe Clotilde Armand, primarul USR al Sectorului 1, de conflict de interese administrativ, pentru că s-a numit singură manager într-un proiect anticorupție finanțat din fonfuri europene, în urma căruia ar fi câștigat aproape 19.000 de lei.

ANI a sesizat parchetul. În replică, primarul Sectorului 1 arată că proiectul a fost verificat și aprobat de Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene și, de asemenea, că avea dreptul la mărirea indemnizației, informează digi24.ro.  Având în vedere toleranța zero a USR față de „penali”, coroborat cu faptul că primărița Clotilde este la un pas de urmărirea penală, suntem curioși să vedem dreapta măsură a justițiarilor useriști.

Admitere Ovidius Constanta 2023

„În exercitarea atribuțiilor de primar, Armand Clotilde Marie Brigitte a semnat dispozițiile prin care s-a numit pe sine manager al proiectului «Îmbunătățirea capacității administrative locale privind dezvoltarea, implementarea și promovarea măsurilor anticorupție» finanțat din fonduri europene și care au produs un folos material pentru sine în cuantum de 18.720 Lei, încălcând astfel prevederile art. 70, art. 71 și art. 76 din Legea nr. 161/2003”, arată Agenția Națională de Integritate într-un comunicat remis luni.

Și-a pus încă 30% la salariu

Potrivit ANI, „cele 5 dispoziții semnate reprezintă numirea în funcția de manager de proiect, precum și majorarea indemnizației lunare, cu până la 30%”. Dispoziția prin care s-a autonumit manager de proiect a fost semnată pe 18 februarie 2022, de atunci Clotilde Armand exercitând simultan funcția de primar al Sectorului 1 și funcția remunerată de manager de proiect, nerespectând astfel dispozițiile art. 87, alin. (1), lit. k) din Legea nr. 161/2003, mai arată Agenția de Integritate.

Foto: Facebok USR Constanta

„Agenția Națională de Integritate a sesizat Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție cu privire la existența indiciilor referitoare la săvârșirea de către Armand Clotilde Marie Brigitte a infracțiunii de folosire a funcției pentru favorizarea unor persoane, prevăzută de art. 301 din Codul Penal întrucât, în exercitarea atribuțiilor de primar, respectiv în perioada februarie – august 2022, a semnat un număr de 5 dispoziții care au condus la crearea unor venituri suplimentare pentru sine”, precizează ANI.

Totodată, ea susține că nu se află în incompatibilitate prin numirea făcută și, de asemenea, că avea dreptul la mărirea indemnizație de primar, pentru că derulează proiecte finanțate din fonduri europene nerambursabile.

    Etichete:


    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home3/constant/public_html/wp-content/themes/constanta/single.php on line 120

Actualitate