Mamaia Nord este cea mai tânără stațiune turistică de pe litoral și de aceea și problemele și provocările sunt uriașe, atât pentru administrația publică locală, dar mai ales pentru investitori. Este cert că stațiunea se află într-un proces de dezvoltare, șantierele de construcții împânzind zona de litoral până la intrarea în stațiunea Mamaia. Se construiesc blocuri de locuințe, case de vacanță, ansambluri rezidențiale și turistice, capacitatea de cazare dublându-se aproape în ultimii 3 ani.

Pentru că stațiunea se află într-o continuă dezvoltare, primarul Florin Chelaru a organizat o întâlnire cu agenții economici, investitorii și hotelierii din stațiunea Mamaia Nord, întâlnire la care a participat și președintele Asociațiilor de Promovare Turistică din România, Corina Martin. În centrul discuției au stat problemele turismului în zona de litoral, fiind abordate toate greutățile și deficiențele semnalate de investitorii din domeniu..

Primarul Florin Chelaru a recunoscut încă din capul locului că există probleme și neajunsuri, scopul acestei întâlniri fiind tocmai de a le dezbate, dar mai ales pentru a găsi soluții împreună.

„Mamaia Nord este o stațiune în plină dezvoltare, mai este mult de construit și știm cu toții că există probleme. Lucrurile nu sunt puse încă la punct, se investește foarte mult în stațiune, iar noi autoritate publică trebuie să ținem pasul cu dezvoltarea zonei. Știți cu toții că în curând vor începe lucrările de asfaltare a stațiunii, de construire a sistemului de canalizare și colectare ape pluviale, iar atunci lucrurile se vor normaliza în ceea ce privește infrastructura. Fiindcă în zonă vor continua investițiile imobiliare și se vor perinda utilaje și mașini de mare tonaj, dorim ca anumite artere rutiere să fie asfaltate astfel încât să reziste traficului greu și de aceea durează mai mult proiectarea drumurilor”, a declarat primarul Florin Chelaru.

Președintele Asociațiilor de Promovare Turistică din România, Corina Martin, le-a transmis agenților economici și dezvoltatorilor că au șansa de a investi într-o stațiune tânără, unde lucrurile se pot face corect de la început sau se pot remedia mult mai ușor, în comparație cu stațiunile din sud unde investitorii nu au prea multe opțiuni. De asemenea, Martin le-a recomandat investitorilor și operatorilor din turism să se asocieze în organizații sau asociații patronale, care să le reprezinte mult mai bine interesele și să ajute la promovarea stațiunii.

Investitorii din turism prezenți la întâlnire au ridicat mai multe probleme, precum serviciile de salubrizare, starea drumurilor, prezența câinilor maidanezi, lipsa unei rețele de colectare a apelor pluviale. Mai mult decât atât, aceștia au solicitat primarului Florin Chelaru organizarea unei noi întâlniri în luna septembrie, la care să participe toți agenții și investitorii din zona Mamaia Nord pentru a discuta posibilitățile de dezvoltare ale noii stațiuni.

Primarul Chelaru le-a transmis agenților economici că în scurt timp va începe asfaltarea străzilor din stațiune, iar podul rutier de la intrarea în oraș va intra în ample lucrări de reabilitare. De asemenea, li s-a comunicat că au fost lansate procedurile de achiziție publică a serviciului de salubrizare, iar problema câinilor fără stăpân ține foarte mult și de comportamentul și atitudinea celor care construiesc în zonă. Adună câini pe șantier, îi hrănesc și îi lasă să se înmulțească, iar când investiția este gata animalele sunt gonite pe stradă, devenind brusc o problemă pentru comunitatea locală.

La final s-a stabilit ca o nouă întâlnire să se organizeze la finalul sezonului estival, astfel încât să aibă posibilitatea să participe toți cei implicați în activități turistice și în dezvoltarea stațiunii Mamaia Nord.

 

(Visited 962 times, 1 visits today)

Dacă v-a plăcut acest articol, cu un LIKE vă puteți alătura comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.