Un bărbat din Vaslui s-a spânzurat după ce în urmă cu câteva zile a fost amendat de un echipaj de Poliție, pentru că nu avea asupra lui declarație pe propria răspundere. Ieșit la plimbare pe stradă, acesta a dat nas în nas cu oamenii legii care i-au cerut să se legitimeze și să prezinte declarația pe propria răspundere pentru a-și justifica prezența. Neavând asupra lui aceste documente, bărbatula fost amendat cu 2.000 lei. Deoarece se afla într-o situație financiară foarte grea, acesta nu a mai rezistat psihic, iar în noaptea de 21 spre 22 aprilie și-a pus ștreangul de gât!

Norocul bărbatului a fost că fratele acestuia, cu care locuia în casă, i-a sesizat lipsa și s-a dus să îl caute în curte. L-a găsit spânzurat după o magazie. A tăiat frânghia și a început să îi facă masaj cardiac. La scurt timp, la locuinţa celor doi a ajuns un echipaj al Serviciului de Ambulanţă Vaslui, format din asistent medical şi ambulanţier, care au început manevrele de resuscitare. La faţa locului a fost dirijat şi un echipaj de Poliţie. După mai bine de 20 de minute de manevre de resuscitare, efectuate la lumina lanternelor poliţiştilor, cadrul medical a reuşit să repornească inima bărbatului. Ulterior, a ajuns şi un echipaj de Terapie Intensivă Mobilă cu medic, care a intubat pacientul şi continuat procedura medicală. Mai bine de o oră şi jumătate au luptat salvatorii pentru a-l stabiliza şi transporta la spital în condiţii de siguranţă pe bărbatul de 53 de ani.

Salvat din ștreang, confirmat cu COVID19

Transportat în stare critică la Spitalul Judeţean de Urgenţă Vaslui, pacientului i s-a recoltat probe pentru efectuarea testului rapid pentru COVID-19, ţinând cont de actualul context epidemiologic. Rezultatele au ieşit pozitive, motiv pentru care pacientului i s-a efectuat şi o radiografie. După efectuarea examinării radiologice, având în vedere că s-au evidenţiat leziuni la unul dintre plămâni, s-a luat decizia ca, preventiv, până la sosirea rezultatelor testelor moleculare, bărbatul să fie transferat la Spitalul Municipal de Urgenţă Bârlad-unitate suport pentru pacienţi COVID-19. Cadrele medicale, nu exclud ca leziunile pulmonare evidenţiate să se fi produs pe fondul axfixiei şi a manevrelor efectuate, notează www.adevarul.ro.

(Visited 1.682 times, 1 visits today)

Dacă v-a plăcut acest articol, cu un LIKE vă puteți alătura comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.