Este vorba despre produsele „Freshona” Spanac preparat cu smantana, 450 g“ și „Freshona” Fasole galbena taiata, 450 g“.

Nu este exclus ca produsele congelate să fie contaminate cu Listeria monocytogenes. Având în vedere riscul asupra sănătății, consumatorii trebuie neapărat să țină cont de această retragere și să nu consume produsele în cauză“, se arată într-un comunicat transmis de Lidl.

Listeria monocytogenes poate provoca afecțiuni grave stomacale sau intestinale (Listerioza), cu simptome similare gripei. La anumite grupe de persoane (gravide, copii, persoane în vârstă sau cu un sistem imunitar scăzut) pot apărea simptome severe.

Produsele în cauză ale producătorului belgian Greenyard N.V. au fost vândute de către Lidl România. Din motive ce țin de siguranța consumatorului, Lidl România a reacționat fără întârziere și a scos produsele în cauză de la vânzare.

Produsele pot fi returnate în toate magazinele Lidl. Contravaloarea va fi returnată clienților, fără a fi necesară prezentarea bonului fiscal.

Această retragere vizează exclusiv produsele congelate ale producătorului belgian. „Alte produse congelate vândute de către Lidl România, inclusiv alte produse congelate marca Freshona ale altor producători, nu sunt afectate de această retragere“, mai transmite Lidl.

Producătorul belgian Greenyard N.V. își cere scuze față de persoanele afectate pentru neplăcerile create.

 

(Visited 2.148 times, 1 visits today)

Dacă v-a plăcut acest articol, cu un LIKE vă puteți alătura comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.