Eveniment

Profesoara înjunghiată de un elev, găsită vinovată de conducerea școlii: „Nu a respectat regulamentul“

Alexandru Nițescu a fost arestat preventiv încă de la comiterea faptei.

Andreea Alexe, profesoara din Ploieşti, care a fost înjunghiată de un fost elev, a fost găsită vinovată de către conducerea unităţii de învăţământ. Concluziile raportului realizat la finalizarea anchetei făcută de colegiul ”Spiru Haret” arată că victima nu a respectat Regulamentul de Organizare şi Funcţionare a Şcolii (ROF) în ziua în care a fost atacată.

Scris de 
 pe data 
19 aprilie, 2019

Andreea Alexe, profesor de matematică în cadrul colegiului Spiru Haret din Ploieşti, a fost atacată şi înjunghiată cu un cuţit de către un fost elev.

Atacul a avut loc pe holul din faţa cancelariei, în pauza dintre ore. În ziua 29 ianuarie 2019, Andreea Alexe era profesor de serviciu pe şcoală. În această calitate, la ora 12.45, profesoara ar fi trebuit să se afle la intrarea elevilor în şcoală, împreună cu portarul, pentru a supraveghea zona.

În concluziile anchetei, conducerea școlii susţine că Andreea Alexe nu avea ce să caute în cancelarie la ora 12.50 când a fost chemată de către fostul său elev şi ulterior înjughiată.

Alexe Andreea Ştefania, profesor la Colegiul Spiru Haret din Muncicipiul Ploieşti, victima evenimentului, se face răspunzătoare pentru cele menţionate în prezentul proces verbal la capitolul m, în sensul că nu a respectat prevederile art.50, pct.3 alin 4 din Regulamentul de Organizare şi Funcţionare al colegiului de al cărui conţinut a fost informată, fapt dovedit de semnătura din procesul verbal încheiată în data de 15.10.2018”, se arată în procesul verbal realizat la finalizarea anchetei interne.

Comisia nu a propus totuşi sancţionarea profesoarei Andreea Alexe. În schimb, în cazul portarului, s-a propus sancţionarea cu 5 – 10 la sută din salariu pe o perioadă de 1-3 luni.

Alexandru Niţescu, tânărul care şi-a atacat fosta profesoară de matematică, a fost arestat preventiv încă de la comiterea faptei.

El a fost prins imediat de un echipaj de jandarmi şi predat Poliţiei. Venise în şcoală înarmat cu mai multe arme albe (cuţite, topor), dar asupra lui a fost găsită înclusiv o sticlă cu alcool din care era consumat o parte.

Niţescu a venit cu intenţia să se răzbune, acesta fiind exmatriculat din liceu tot din cauza unui atac similar, dar prima sa victimă a fost un coleg de clasă.

Agresorul se află în prezent în arest preventiv şi urmează să fie deferit justiţiei pentru tentativă de omor.

Actualitate