Educaţie

Profesorii vor avea SPOR de suprasolicitare. Câți bani în plus vor primi dascălii de la 1 decembrie

Ministrul Educaţiei, Valentin Popa, a declarat, luni, la Miercurea Ciuc, unde a participat la deschiderea anului şcolar, că profesorii vor primi, începând cu 1 decembrie 2018, pe lângă salariu, un spor de suprasolicitare de 10%, notează Mediafax.

Scris de 
 pe data 
11 septembrie, 2018

Potrivit sursei citate, Ministrul Educaţiei, Valentin Popa a participat, luni, 10 septembrie, în Harghita, la deschiderea Colegiului Naţional „Octavian Goga” din Miercurea Ciuc şi la festivitatea de deschidere a Şcolii Generale „Marton Aron” din Sândominic.

Pentru profesori sunt schimbări financiare semnificative faţă de 11 septembrie anul trecut când începea anteriorul an şcolar, salariile au crescut în medie cu 25% şi vor urma şi alte creşteri salariale pentru că la 1 decembrie va apărea şi un spor de suprasolicitare, pentru cadrele didactice de predare, de 10%”, a spus Valentin Popa, la Miercurea Ciuc.

Totodată, ministrul a precizat că de la 1 ianuarie 2019 va intra în vigoare regulamentul de acordare a sporurilor pentru condiţii vătămătoare.

În anul 2019 se va acorda şi un sfert din ecartul între salariile prezente şi cele aferente anului 2022. Practic, în anul 2022, va exista o creştere în medie în sistemul preuniversitar de aproximativ 90% comparativ cu salariile din 2016. E o creştere semnificativă şi e un pas important către valorizarea resursei umane. Sper ca toate aceste lucruri să conducă şi la o creştere a calităţii actului educaţional pentru că, sigur, stimaţi profesori, e foarte important ca dumneavoastră să faceţi la clasă lecţii atractive, să ţineţi elevii în clase şi să-i aduceţi cu drag la şcoală”, a mai spus Valentin Popa.

Popa a transmis profesorilor că elementul esențial al creșterii calității educației se află în mâinile lor, sugerându-le să formeze un parteneriat cu părinții și elevii.

 

Actualitate