Gabriel Petrea invocă două motive importante pentru care această măsură ar trebui luată în considerare și chiar adoptată: mai multe mesaje primite de la cetăţeni şi faptul că maşinile cu volanul pe partea dreapta reprezintă un adevărat pericol în trafic.

Chiar și specialiștii sunt de părere că mașinile cu volan pe dreapta pot fi foarte periculoase.

Partea stângă, tot ce înseamnă partea stângă a lui (a șoferului – n.r.) nu este dezvoltată ca și reflex, reacție, schimbul de treaptă de viteză, acționarea frânei de mână, partea de semnalizări, tot ceea ce înseamnă joystickurile din spatele volanului, cel de semnale, cel de lumini”, explică Sorin Ene, pilot profesionist.

Un motiv întemeiat pentru care șoferii români aleg să conducă mașini cu volan pe dreapta este prețul mai mic al respectivelor vehicule, mai ales după eliminarea taxei auto în 2017.

Dacă în 2016 au fost înmatriculate puţin peste 6.000 de maşini cu volan pe partea opusă, anul trecut peste 25.000 de astfel de vehicule şi-au făcut loc în traficul din România.

Potrivit Digi24, același model de mașină din același an de fabricație, cu un număr similar de kilometri, are un preț foarte diferit în funcție de poziția volanului, ajungând să coste aproape de două ori mai mult: volan pe dreapta: 4.700 euro, volan pe stânga: 7.800 de euro

(Visited 543 times, 1 visits today)

Dacă v-a plăcut acest articol, cu un LIKE vă puteți alătura comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.