Protestul a fost declanșat din cauza refuzului parlamentarilor din Comisia de Muncă a Camerei Deputaților de modificare a inegalităților din Legea salarizării.

Specialiștii cer Guvernului modificarea grilelor de salarizare din Legea cadru 153/2017 și creșterea coeficienților în concordanță cu criteriile stabilite de acest act normativ (salarizarea se stabilește în funcție de pregătirea profesională și complexitatea muncii prestate) pentru categoriile profesionale din care fac parte.

Protestatarii au întocmit și semnat un meoriu pe care l-au transmis Ministrului Sănătății, Premierului României și Camerei Deputaților.

Personalul medical cere aplicarea integrală a creșterilor salariale la 01.03.2018 pentru TOȚI SALARIAȚII DIN SĂNĂTATE ȘI ASISTENȚĂ SOCIALĂ!
– reîntregirea salariilor diminuate la 01.01.2018;
– repoziționarea categoriilor profesionale încadrate incorect în legea salarizării (asistenți medicali, biologi, chimişti, biochimiști, fizicieni, farmaciști, psihologi, etc) și reintroducerea echilibrului între categoriile profesionale, echilibru care a fost perturbat grav de legea actuală a salarizării.
– elaborarea unui regulament de sporuri CORECT care să reflecte situația reală din cele două sectoare de activitate, regulament care să cuprindă toți salariații indiferent de anexa pe care sunt salarizați (domnilor guvernanți bacilul Koch și ceilalți microbi nu țin cont de pregătirea profesională, nivelul gradației sau anexa de salarizare; ei sunt corecți și îi afectează pe toți salariații la fel).

Solicităm guvernanților să corecteze urgent toate discriminările și inechitățile din sănătate și asistență socială, generate de Legea 153/2017 și să astfel să evite blocarea activității întregului sistem sanitar prin declanșarea unor mișcări spontane de protest. În cazul în care aceste revendicări legitime nu vor fi tratate cu toată seriozitatea de factorii decidenți vom face uz de toate mijloacele legale sindicale avute la dispoziție”, a precizat Biroul executiv al sindicatului Sanitas din Constanța.

 

(Visited 345 times, 1 visits today)

Dacă v-a plăcut acest articol, cu un LIKE vă puteți alătura comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.