Reprezentanţii Ministerului Muncii au precizat, pentru MEDIAFAX, că majorarea alocaţiilor intră în vigoare de la 1 aprilie, însă, potrivit Ordonanţei de Urgenţă 9, din luna martie, plăţile se vor face luna următoare, respectiv în mai.

Potrivit OUG, alocaţia de stat pentru copii se stabileşte în cuantum de 300 lei pentru copii în vârsta de până la 2 ani sau de până la 3 ani în cazul copilului cu handicap, 150 lei pentru copiii cu vârsta cuprinsa între 2 şi 18 ani şi 300 lei pentru copiii cu vârsta între 3 şi 18 ani în cazul copilului cu handicap.

Parlamentul a votat, în februarie, în plen reunit, un amendament al PNL la bugetul de stat care prevede majorarea alocaţiei copiilor, cu vârsta cuprinsă între 2 şi 18 ani, de la 84 de lei la 150 de lei. Deși parlamentarii PSD și ALDE s-au opus și au votat împotrivă, amendamentul a trecut la limită.

Cu toate acestea, manipularea și minciuna PSD nu au limite. Pesediștii au lansat în spațiul public mesaje și reclame că guvernul PSD a dublat alocațiile, deși această reușită aparține PNL, care a inițiat amendamentul și l-a susținut. Mai mult decât atât, nu doar că nu îi aparține acest proiect de dublare a alocațiilor, ci PSD a votat, împreună cu ALDE, împotriva majorării alocațiilor, atât în comisiile parlamentare, cât și în plenul Parlamentului. PSD a respins proiectul la Senat anul trecut, l-a respins în comisia de buget finanțe în Parlament, acesta fiind adoptat strict cu voturile opoziției.

(Visited 275 times, 1 visits today)

Dacă v-a plăcut acest articol, cu un LIKE vă puteți alătura comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.