Social

RAJA: Cumpăna, Agigea, Lazu și Eforie Nord rămân fără apă rece timp de 2 zile

RAJA va sista furnizarea apei timp de 2 zile în localitățile Cumpăna, Agigea, Lazu și Eforie .

Scris de 
 pe data 
18 aprilie, 2023

În perioada 25 aprilie 2023, ora 22.00 – 27 aprilie 2023, ora 16.00, localitățile Cumpăna, Agigea, Lazu și Eforie vor rămâne fără apă rece.

De asemenea, timpul necesar pentru golirea și umplerea rețelei de distribuție din zona afectată poate fi de la 6 până la 9 ore. Prin urmare, reluarea furnizării apei potabile se va realiza în mod progresiv în fiecare sector afectat.

Acest lucru este necesar deoarece la nivelul Stației de Tratare și Pompare Palas din municipiul Constanța se vor executa lucrări de înlocuire a unor vane de legătură și de realizare a unui by-pass.

Intervențiile sunt prevăzute în Contractul de lucrări CL33 – “Reabilitare conducte aducțiune și magistrale, stații de pompare apă uzată și refulări aferente în municipiul Constanța” în valoare de aproape 76 mil. lei cu TVA, derulat prin Programul Operațional Infrastructură Mare (POIM).

Tot în acest interval de timp, echipele RAJA vor acționa la nivelul rețelelor de distribuție din municipiul Constanța în alte 7 puncte de lucru. Se vor monta vane de legătură, cu diametre cuprinse între 150 și 1.000 mm, debitmetre pentru măsurarea și reglarea presiunii și se va realiza cuplarea unei noi conducte la sistemul centralizat.

Aceste investiții sunt executate din fonduri proprii și sunt necesare pentru sectorizarea sistemului de alimentare cu apă, dar și pentru regularizarea presiunii în vederea evitării producerii unor avarii.


Actualitate