Vehement în a strânge mulțimi de oameni și a împărtăși cu aceeași linguriță în vreme de pandemie, ÎPS Teodosie șochează din nou cu declarații menite să-i consolideze poziția sfidătoare pe care a afișat-o în mod repetat, atât în fața Bisericii Ortodoxe Române (BOR), a autorităților, cât și a opiniei publice.

Amintim că, în urmă cu trei zile, un bebeluș de numai șase săptămâni din Suceava a ajuns la spital, după ce a intrat în stop cardio-respirator la scurt timp după ce a fost botezat prin scufundare în cristelniță. Copilul a murit luni dimineaţă, în jurul orei 06:00. El se afla la secţia ATI, unde fusese intubat și ventilat mecanic, iar medicii susțin că micuțul avea apă în plămâni.

Cazul a stârnit o serie de reacții de revoltă din partea opiniei publice, metodele bisericești în privința botezului fiind aspru contestate și catalogate ca fiind primitive și nejustificate. De asemenea, BOR, prin reprezentatul său, Vasile Bănescu, purtător de cuvânt al Patriarhiei Române, a transmis că există o procedură strictă prin care se poate face scufundarea unui nou-născut în cristelniță. De asemenea, Bănescu a transmis că Biserica acceptă și posibilitatea botezării prin turnarea apei pe creștetul copilului.

Există şi posibiltatea botezării prin turnarea apei pe creştetul copilaşului, tot de trei ori, în numele Sfintei Treimi, această decizie putând fi luată în cazuri de necesitate sau în funcţie de starea de sănătate a copilaşului”, a declarat Vasile Bănescu.

Cu toate acestea, în cadrul unei intervenții televizate pe postul Antena 3, ÎPS Teodosie, în mod halucinant, consideră că revolta a sute de mii de oameni ca urmare a tragediei de la Succeava este un mijloc prin care se încearcă „intimidarea“ Bisericii.

Canoanele acestea referitoare la credinţă sunt valabile şi peste 1000 de ani; nu ne intimidăm. Nicicum nu se schimbă ritualul. Pentru că… O să dau şi temeiuri din Sfintele Canoane. Canoanele acestea referitoare la credinţă sunt valabile şi peste 1000 de ani. De aceea nu vom schimba. Nu ne intimidăm“, a declarat, marţi, ÎPS Teodosie, potrivit Antena 3.

Preotul sucevean care a oficiat botezul în urma căruia un bebeluș și-a pierdut viața a fost suspendat din funcție până la finalizarea anchetei. „Părintele de la Suceava este suspendat de la slujire, nu mai slujește până la finalizarea anchetei și dacă se dovedește a fi vinovat, fără îndoială, este un cetățean ca noi toți care va suporta consecințele”, a declarat Vasile Bănescu.

În paralel, și organele judiciare locale din Suceava fac verificări în acest caz, într-un dosar in rem ce are ca obiect comiterea infracțiunii de ucidere din culpă.

(Visited 1.314 times, 1 visits today)

Dacă v-a plăcut acest articol, cu un LIKE vă puteți alătura comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.